Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Bakss un Stupelis uzvar kvalifikācijā Igaunijā

Andrejs Siliņš

Bakss un Stupelis uzvar kvalifikācijā Igaunijā
Etjēns Bakss un Kaspars Stupelis
Foto: Dries Dewitte

Pasaules čempionāta 7. posmā motokrosā ar blakusvāģiem Igaunijā sestdien notikušajās kvalifikācijas sacensībāš uzvaru A grupā izcīnīja nīderlandietis Etjēns Bakss un latviešu kantētājs Kaspars Stupelis, bet B grupā trešie palika igaunis Kerts Variks un latvietis Lauris Daiders.

A grupā pie panākuma kvalifikācijā tika pasaules čempionāta kopvērtējumā trešajā vietā esošie Bakss un Stupelis. Otrie bija Džulians Veldmans un Glens Jansens, bet kopvērtējuma līderi Marvins Vanlušens/Bens van den Bogārts, kuri Baksu un Stupeli apsteidz par 99 punktiem, palika trešajā pozīcijā.

Latvietis Didzis Gorbenko ar igauņu kantētāju Tanelu Koivu saņēma piecu vietu sodu par un palika 14. vietā A grupā. B grupā savukārt pie panākuma tika Daniels Vilemsens un Robijs Bakss, otrie bija kopvērtējuma vicelīderi Koens Hermanss un Nikolā Musē, bet kopvērtējumā sestajā vietā esošie igaunis Kerts Variks un latvietis Lauris Daiders ieņēma trešo pozīciju.

Rītdien norisināsies septītā posma sacensību pirmais un otrais brauciens. Šis ir septītais no 12 posmiem, kas paredzēti šajā pasaules čempionāta sezonā.