Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Stupelis: "Salauztā izpūtēja dēļ pat nedzirdēju, ko runāju"

Juris Grīns
Juris Grīns

Stupelis: "Salauztā izpūtēja dēļ pat nedzirdēju, ko runāju"
Etjēns Bakss un Kaspars Stupelis. Foto: Libor Vočadlo Photography

Sarežģītas pasaules čempionāta sacensības Čehijā, Kramolinas trasē pagājušās nedēļas nogalē aizvadīja blakusvāģu ekipāža Etjēns Bakss un Kaspars Stupelis. Lai gan sportisti uzvarēja kvalifikācijā, posmu nācās noslēgt bez godalgām.

Kramolinas trasē jau sestdien sākās lietus, kā rezultātā svētdien cīņas tika aizvadītas dubļainos apstākļos. Lai gan situācija visiem ir līdzvērtīga, šādos apstākļos bija grūti apdzīt, līdz ar to bija svarīgi, cik augstu atrodies pēc starta veikšanas.

"Šoreiz bez kausiem," stāsta Stupelis. "Kvalifikācijā viss gāja diezgan labi, uzvarējām, ieguvām pirmo starta vietu, bet jau iepriekšējās dienas vakarā lietus ieviesa savas korekcijas trasē. Svētdien pirmajā braucienā, jau izbraucot iepazīšanās apli, kļuva skaidrs, ka braukšana vairāk vai mazāk būs kā pa tramvaja sliedēm un apdzīšanas iespējas būs minimālas, vai arī "netīri" veicamas. Tā tas arī bija. Startā bijām apmēram sestajā pozīcijā, aizcīnījāmies līdz ceturtajai vietai, bet tā arī garām nevienam vairs netikām, ar to bija jāsamierinās."

Labāks starts Baksa/Stupeļa duetam padevās otrajā braucienā, taču sabojājies izpūtējs rezultātu pabojāja, jo tiesnešiem nācās piešķirt sodu par pieļaujamā trokšņu līmeņa pārsniegšanu.

"Otrajā braucienā starts bija labāks, bijām ceturtie, bet jau trešajā aplī salūza izpūtējs," skaidro Kaspars. "Tobrīd sapratām, ka uz iespējami augstāku vietu jāmēģina aizcīnīties ar tādu moci, kāds ir, lai pēc tam saņemot sodu, zaudētu pēc iespējas mazāk pozīcijas. Izcīnījām trešo vietu, bet par pārāk lielu skaņu piešķīra piecu pozīciju sodu. Dienas kopvērtējumā sestā vieta. Pat īsti nedzirdēju, ko runāju, jo ausīs džinkstēja. Neiesaku braukt ar sporta motociklu bez izpūtēja. Jāmēģina pasmaidīt, jo vismaz kaut kādus punktus esam dabūjuši."

Pēc Čehijas posma gan Bakss ar Stupeli zaudējuši vadību pasaules čempionāta kopvērtējumā, taču jaunajiem līderiem Marvinam Vanlušenam un Benam van den Bogārtam zaudē tikai sešus punktus. Šajā nedēļas nogalē pasaules čempionāta piektais posms Ukrainā.