Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

2015. gada MXGP čempions Fevrs pametīs "Yamaha" komandu

Juris Grīns
Juris Grīns

2015. gada MXGP čempions Fevrs pametīs "Yamaha" komandu
Romēns Fevrs. Foto: Yamaha MXGP

"Yamaha Motor Europe" oficiāli paziņojusi, ka 2019. gada sezonas izskaņā tās komandu MXGP pasaules čempionātā pametīs talantīgais motokrosa braucējs Romēns Fevrs.

Fevrs "Yamaha" rūpnīcas komandas sastāvā guva lielus panākumus, līdz šim uzvarot kopumā 27 finālbraucienos, 12 reizes triumfējot "Grand Prix" posmu kopvērtējumā, bet uz pjedestāla pabijis pat 50 reižu. Augstākais sasniegums tika gūts 2015. gadā, kad Fevrs kļuva par pasaules motokrosa čempionu MXGP kategorijā. Komandā viņš startē piekto sezonu.

Ar "Yamaha" motociklu Fevrs guvis lielus panākumus arī prestižajā Nāciju motokrosā, kur pārstāvējis savu dzimto Franciju un trīs reizes (2015., 2016. un 2017. gadā) bijis komandas līderis ceļā uz uzvarām.

Šīs sezonas sākumā vairākus posmus Fevrs bija spiests izlaist traumas dēļ, bet nesen guva uzvaras abos braucienos Čehijas posmā, kā arī finišēja pirmais vienā braucieniem iepriekšējā MXGP posmā Beļģijā. Kopumā šosezon Fevrs uzvarējis četros braucienos.

Tiek vēstīts, ka oficiāls paziņojums par to, kurā komandā Fevrs startēs 2020. gada sezonā, tiks izplatīts septembra beigās Nāciju motokrosa laikā. Baumu līmenī zināms, ka Fevrs kļūs par beļģa Klemēna Desāla komandas biedru "Kawasaki" rūpnīcas vienības sastāvā.

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro