Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

PČ otrajā posmā Jonasam būs 39 konkurenti

Juris Grīns
Juris Grīns

PČ otrajā posmā Jonasam būs 39 konkurenti
Foto: mxgp.com

Pasaules motokrosa čempionāts turpināsies šajā nedēļas nogalē ar posmu Nīderlandē, Valkensvārdes trasē, kur MX2 klasē uz starta izies arī Pauls Jonass. Lai gan turpat risināsies arī Eiropas čempionāta sacensības, citās klasēs latviešu sportisti nav pieteikušies.

MX2 klasē dalību Eiropas "Grand Prix" izcīņai, kas būs pasaules motokrosa čempionāta otrais posms, pieteikuši 40 braucēji. Jāpiemin, ka pirmajā posmā, kas notika tālajā Argentīnā, trasē devās 32 sportisti, bet "Red Bull KTM Factory Racing" komandu pārstāvošais Jonass uzvarēja gan kvalifikācijas sacensībās, gan abos finālbraucienos, kas šobrīd viņam ļauj ieņemt pirmo pozīciju kopvērtējumā.

Tikmēr arī MXGP klasē uz Valkensvārdi gatavojas doties 40 dalībnieki. Pirmajā posmā pa vienai uzvarai finālbraucienos guva "Red Bull KTM Factory Racing" pārstāvji Antonio Kairoli un Džefrijs Herlingss, kuriem līdz ar to pašlaik vienāds punktu skaits. Toreiz šajā klasē bija 30 braukt gribētāji. Bijušais MXGP čempions Tims Gajsers atgriezīsies sacensībās pēc viena posma izlaišanas, kas bija nepieciešama pirmssezonas sacensībās gūtās traumas dēļ.

Turpat notiks Eiropas motokrosa čempionāta pirmā posma sacensības divās ieskaites klasēs. Abas izceļas ar pamatīgu dalībnieku skaitu, sevišķi populārā EMX125 klase, kur dalību apstiprinājuši 92 braucēji. Diemžēl starp viņiem nav neviena latvieša. EMX300 klasē gatavojas startēt 50 sportisti, tomēr arī šeit bez pārstāvjiem no Latvijas. Tomēr Eiropas sezonai gatavojas mūsu kaimiņvalstu Lietuvas un Igaunijas braucēji.

Dalībnieku saraksts: MXGP of Europe Entry lists | MXGP

Izmantotie resursi:
Home | MXGP