Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Šteinbergam lielisks Čīles sacensību sākums - posmā ceturtā vieta

Juris Grīns
Juris Grīns

Šteinbergam lielisks Čīles sacensību sākums - posmā ceturtā vieta
Ivo Šteinbergs. Foto: Sõmerpalu MK

Pirmdien Čīlē aizvadīta starptautisko sešu dienu enduro (FIM ISDE) sacensību pirmā diena, kas veiksmīga izvērtās latviešu sportistam Ivo Šteinbergam - savā klasē uzrādīts ceturtais ātrākais laiks, arī komandu ieskaitē viņa pārstāvētais klubs ieņem ceturto vietu, taču pastāv iespēja, ka rezultātam tiks pieskaitīts sods.

FIM ISDE ir vienas no vērienīgākajām bezceļu motosacīkstēm pasaulē, un šogad tās norisinās Dienvidamerikas valstī Čīlē. Uz starta stājušies gandrīz 500 braucēji, bet Šteinbergs starp viņiem ir vienīgais latvietis.

"Pirmā diena bija gara, putekļaina," stāsta sportists. "Savā klasē esmu ceturtais. Pēdējā testā zaudēju 20-30 sekundes, jo noķēru vienu no braucējiem, kuru nebija iespējams apdzīt, nācās sēdēt astē un braukt uz aklo, jo tādus putekļus iepriekš nekad vēl nebiju redzējis. Nevarēja redzēt neko. Dažreiz tikai bija saskatāms līkums, bet nebija saprotams, kas būs tālāk. Dažreiz nācās bremzēt, lai nebūtu pārāk riskanti. Vietām arī uz ceļa bija jābrauc ļoti ātri, lai paspētu uz servisu. Daudz nevarējām kavēties un pētīt dabu. Kopš dienas, kad trasi izstaigājām kājām, krosa tests bija pilnībā mainījies, izbraukāts, ar nenormālām bedrēm un diezgan bīstams."

Šteinbergs Čīlē startē Igaunijas komandas "Somerpalu MK" sastāvā. C2 klases vērtējumā pēc pirmās dienas viņš ieņem ceturto pozīciju starp gandrīz 50 sportistiem. Martins Leoks pašlaik ir piektais C2 ieskaitē, bet Elarijs Talu ir piektais C3 klasē. Komandu vērtējumā "Somerpalu MK" pašlaik ceturtajā pozīcijā, taču, kā atzīst Šteinbergs, tiesneši var piešķirt soda laiku, jo viens no igauņiem trasē apmaldījās un aizbrauca pretējā virzienā. Otrdienas rītā sodi jau aprēķināti 40 braucējiem, taču baltieši starp viņiem nav.

"Otrajā dienā startēšu daudz agrāk un ar ātrāku grupu, tāpēc ir cerība, ka testā būs mazāk putekļu," stāsta Šteinbergs. "Otrdien būs jāveic tas pats aplis, līdz ar to būs tāda pati astoņas stundas gara diena. Mocim būs nomainītas abas riepas, eļļa."

Jau vēstīts, ka pirmās divas sacensību dienas notiek "Pacific Challenge" trasē, kas izveidota netālu no Klusā okeāna piekrastes.

C2 klases rezultāti pēc 1. testa

VietaSportistsValstsMotociklsRezultāts
1.Lorenso MakoritoItālijaHusqvarna58:35.85
2.Tajs TrimeinsASVKTM+2.25
3.Fabjēns PlanēFrancijaSherco+50.03
4.Ivo ŠteinbergsLatvijaKTM+53.33
5.Martins LeoksIgaunijaKTM+1:18.00
6.Dante OliveiraASVKTM+1:18.00
7.Toms ElvudsLielbritānijaHusqvarna+1:40.49
8.Kendels NormensASVHonda+1:59.32
9.Matiass SalgadoČīleSuzuki+2:14.08
10.Horhe DjessČīleHusqvarna+2:29.45