Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Macuks soļa attālumā no trešā Latvijas čempiona titula MX1 klasē

Juris Grīns
Juris Grīns

Macuks soļa attālumā no trešā Latvijas čempiona titula MX1 klasē
Toms Macuks. Foto: LaMSF

Divkārtējais Latvijas čempions MX1 klasē Toms Macuks ir ļoti tuvu, lai šo svētdien pēdējā Latvijas čempionāta posmā sezonu noslēgtu kā čempions.

“Rodeo MX” kluba pārstāvis MX1 klasē triumfēja 2019. un 2020. gadā, bet 2022. gada sezonā palika otrais, tāpēc uz sezonu tika pieņemts lēmums atgriezties MX2 klasē, kurā Toms pārliecinoši dominēja un izcīnīja Latvijas čempiona titulu. Šogad viņš atkal atgriezās MX1 klasē un pirmajos trīs posmos bija nepārspēts, bet nākamajos trīs posmos dažādu iemeslu dēļ sportistam gāja kā pa celmiem.

“Šis pēdējais pusgads man bija gana traks. Pirms Stelpes saslimu ar Covid-19 un tāds pusdzīvs mēģināju braukt. Stelpē brīvajā treniņā apgāzos un salauzu piekto ribu. Divas nedēļas pēc šī posma es braucu Madonu. Neskatoties uz savainojumu un treniņu trūkumu, šajā posmā pirmajā braucienā biju visiem priekšā, bet pus braucienā uzlecu uz akmens un atkal diezgan spēcīgi nokritu, salaužot astoto, devīto ribu. Tagad atkal būs pagājušas divas nedēļas bez treniņiem un būs jāstartē Cēsīs. Šobrīd ribas vēl sāp, taču apzinos, ka vismaz viens brauciens man ir jānobrauc, lai kļūtu par Latvijas čempionu. Atkal būs jāsakož zobi un tas darbiņš jāizdara. Nav tas patīkamākais, ka bez sagatavotības dodos uz sacensībām, jo pēdējā mēneša laikā nav aizvadīts pilnīgi neviens treniņš uz moča, arī fiziski īsti nevaru patrenēties, jo nevaru paskriet, tikai ar riteni pamīties. Gribētos parādīt labu sniegumu beidzamajā Latvijas čempionāta posmā, bet diemžēl man tas nesanāks izdarīt. Galvenais izcīnīt titulu un viss,” komentēja Toms Macuks.

Macuks uz noslēdzošo Latvijas čempionāta posmu Cēsīs, dosies ar 38 punktu pārsvaru pār tuvāko sekotāju Domantu Jazdausku (Rodeo MX) no Lietuvas. Trešais MX1 klases kopvērtējumā šobrīd ir 2020. gada MX2 klases Latvijas čempions Rainers Žuks (KTM Motofavorīts).

Arī MX2 klasē ir viens izteikts līderis un tas ir Edvards Bidzāns (Rodeo MX), kurš pirms pēdējā Latvijas čempionāta posma otrajā vietā esošajam Uldim Freibergam (Rodeo MX) ir priekšā 26 punktus. Lai arī Bidzāna pozīcija ir nosacīti stabila, tad cīņa par otro un trešo vietu nav noslēgusies. Pagaidām trešais ir Mairis Pumpurs (Moduls MX), taču viņu no otrās pozīcijas šķir tikai 11 punkti.

Intrigas par Latvijas čempiones troni turpinās MX Dāmu klasē, kurā visas sezonas garumā vadības grožus konkurentēm nav atdevusi lietuviete Paula Bertašiūte. Viņa pēdējos posmus spēcīgu konkurenci sagādājusi Patrīcija Bērziņa (AMK Bieriņi), kura ir visreālākā kandidāte, kas sezonas kopvērtējumā var apsteigt Bertašiūti. Meitenes šķir tikai 13 punkti. Tikpat sīva spēkošanās dāmu konkurencē ir arī par bronzas medaļu. Par to šobrīd sacenšas Igaunijas čempione Karlēna Randvere un Estere Tračuma (MX Delveri), kura šogad aizvadīja vienu posmu Eiropas čempionātā.