Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Ivanovs gatavojas motokrosa sezonai un kartinga sacīkstēm

Juris Grīns
Juris Grīns

Ivanovs gatavojas motokrosa sezonai un kartinga sacīkstēm
Dāvis Ivanovs
Foto: motokross.lv

Jau šajā nedēļa nogalē Ķegumā tiks atklāta starptautiskā motokrosa sezona Baltijas Izaicinājuma Kausā, kur savu dalību ir pieteicis arī pērnā gada Latvijas čempions motokrosā prestižajā MX1 klasē – Dāvis Ivanovs, kurš bija viens no pirmajiem Ķegumā, kad trase tika atvērta treniņiem. Ziema ir pagājusi, tādēļ vēlējamies uzzināt, cik aktīvi šai sezonai ir gatavojies Dāvis Ivanovs un, ar kādiem mērķiem, plāniem viņš izies uz starta gan Latvijas mēroga sacensībās, gan arī Pasaules čempionātos.

Treniņi Spānijā

„Gatavojos aktīvi ( smej Dāvis), viss ir atkarīgs no laika apstākļiem, šodien spīd saule, šodien braucam, citu dienu sniegs snieg, tad tā ir kā ir ar to braukšanu, tādēļ Latvijā ar to ir jārēķinās. Ar komandu MX Moduls, kuru pārstāvu, bijām treniņnometnē Spānijā, tur jau, protams, bija iespēja intensīvi strādāt, bet cenšamies izmantot visu laiku, kas mums ir. Cik varam, tik braucam , 3-4 reizes nedēļā. ”

Ir, protams, kāpumi un kritumi

“Mans šīs sezonas uzdevums ir aizstāvēt Latvijas motokrosa čempiona titulu, uzvarēt seriālā “Superkauss” un, startējot Pasaules motokrosa čempionāta posmos, finišēt pirmajā piecpadsmitniekā”, atzīst pagājušās sezonas Latvijas čempions Dāvis Ivanovs. Vēlējāmies zināt, kas ir grūtāk, tiekties uz Latvijas čempiona titulu, vai arī to nosargāt – „ Vienā gadījumā ir uztraukums par to, ka kāds apdzīs, bet otrā – esi pārliecināts, jo visi respektē Tevi tādēļ, ka esi ātrāks.”

Runājot par plāniem pasaules čempionātā un dalību tajā, sportists atzīst:” Viss būs atkarīgs no tā, kādu rezultātu rādīšu sezonas pirmajā pusē, kā es jutīšos, vēl joprojām testējam „močus”, piemēram, vakar jutos slikti, šodien jau bija nedaudz labāk. Vienu brīdi iet labi un liekas, ka viss ir forši, bet otrā nedēļā vienkārši nesaproti, kas notiek... Varbūt mīlestības pietrūkst ... ( smej sportists), ” Dāvis ir no tiem smaidīgajiem un atsaucīgajiem sportistiem, kuram ar humora izjūtu viss ir kārtībā. Šogad arī morālu un organizatorisku atbalstu Dāvis ir saņēmis no LaMSF ( Latvijas Motosporta Federācijas),tādēļ jādomā, ka šī sezona viņam tiks aizvadīta veiksmīgi un ar vēl lielākiem panākumiem, jo viņa darbs un pūles tiek novērtētas.

Pašlaik skatos nedaudz augstāk

Dāvim Ivanovam ne tikai labi padodas motokross, bet arī Kartingu braukšana un īsi pirms Latvijas čempionāta Aizputē sportists 26.aprīlī piedalīsies Austrijā Red Bull Kart fight finālā, pārstāvot Latviju. Tādēļ Aizputē treniņos Dāvi uz starta neredzēsim, jo viņš būs vēl ceļā no Austrijas un 1.Latvijas čempionāta posmā brauks tikai finālbraucienus. "Runājot par Latvijas čempiona titulu, no titula vien man nekas īpaši nemainījās.Vienīgais tas, ka Tev ir tāds punktiņš, ka es čempions, ir ķeksīts, ka tas ir izdarīts, jo iepriekš visu laiku varēju vinnēt, bet bija dažādas ķibeles, tad mocis noplīsa, tad vēl kas, bet pagājušajā sezonā viss bija ļoti veiksmīgi, ka pat pēdējo posmu varēju nestartēt, jo priekšlaicīgi jau biju pirmais, protams, ka par to priecājos. Tādēļ pašlaik skatos nedaudz augstāk, latiņa ir nedaudz jāpārliek, " stāsta sportists.

Komandas “MX Moduls” mērķis ir kļūt par profesionālu klubu, kuru atpazīst un novērtē pasaulē, kā arī izaudzināt sportistus, kuri Eiropas un Pasaules čempionātos spēj cīnīties ar vadošajiem braucējiem. "Ja vēlamies sasniegt uzstādītos mērķus, tad mums Latvijā jābūt labākajiem," atzīst komandas "MX Moduls" pārstāvji.

Izmantotie resursi:
Motokrosa komisija