Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Kārlis Reišulis pirms pasaules čempionāta pārsteidz ar ātrumu

Juris Grīns
Juris Grīns

Kārlis Reišulis pirms pasaules čempionāta pārsteidz ar ātrumu
Kārlis Alberts Reišulis
Foto: Facebook.com/karlisreisulis/

Aizvadītajā nedēļas nogalē "x99/Slīterāni" komandas sportisti paspēja piedalīties sacensībās Beļģijā, kā arī tepat Stelpē un Alojā. Vislielākie pārsteigumi šoreiz risinājās Stelpē, kad pēc atgriešanās trasē, uz pjedestāla atkal kāpa Kārlis Alberts Reišulis, šosezon pirmo reizi startējot ar 65cc motociklu.

8. un 9. jūlijā Pīlādžu mototrasē tika aizvadīts Eiropas NE zonas čempionāta posms EMX85 un EMX65 klasēm. Pēc traumas sadziedēšanas savas pirmās sacensības Stelpē aizvadīja Kārlis Alberts Reišulis, tiesa šoreiz sev ierasto 85cc mocīti iemainot pret 65cc klases motociklu, jo pēc starptautiskajiem noteikumiem Kārlis ir par jaunu, lai startētu lielākajā klasē. Kopā ar brāli trasē devās arī Jānis Mārtiņš Reišulis.

Sestdien tika aizvadīti treniņbraucieni un kvalifikācijas brauciens, kurā pārliecinošs līderis bija tieši Kārlis, tuvāko konkurentu finišā apsteidzot par 21 sekundi. Gatavojoties svētdienas finālbraucieniem bija skaidrs, ka Kārlim ir reāla iespēja pacīnīties par vietu uz pjedestāla. Pirmajā braucienā Kārlim no ne visai veiksmīga starta izdevās finišēt 2. pozīcijā, bet Jānim, atrodoties 11. pozīcijā piedzīvotā kritiena dēļ, nācās samierināties vien ar 19. vietu finišā.

Otrajā braucienā spraigas cīņas starp Kārli un sacensību līderi, cīnoties par dienas kopvērtējuma uzvaru. Diemžēl pēc viena no lēcieniem cieta stūres konstrukcija, kas Kārlim lika samazināt ātrumu, lai spētu finišēt braucienā. Dienas noslēgumā vieta uz pjedestāla 2. pakāpiena, bet brālis Mārtiņš ierindojās kopvērtējuma 17. pozīcijā 38 sportistu konkurencē.

„Piedalīties Stelpes sacensībās EMX 65 klasē tika pieņemts tikai sacensību nedēļas sākumā, jo tika nolemts startēt Pasaules Junioru čempionātā 65cc klasē, par cik 85cc klasē, kurā braucu visu sezonu, startēt nedrīkstu, jo esmu par jaunu. Šīs Stelpes sacensības parādītu vai esmu gatavs 65cc klasei. Pirms sacensībām aizvadīju vien dažus treniņus ar 65cc mocīti, braucot uz sacensībām māca neziņa, kā būs, jo tās būs pirmās sacensības šajā klasē šajā sezonā un arī pirmās pēc traumas sadziedēšanas. Pirmskvalifikācijas treniņi parādīja, ka mans ātrums trasē nav slikts un varētu cīnieties par Top 3. Kvalifikācijas braucienā padevās labs starts un trasē devos kā otrais aiz Polijas braucēja, kurš ir čempionāta līderis pēc iepriekšējiem posmiem. Otrajā aplī viņu apsteidzu un visu braucienu braucu kā līderis un tā arī finišēju.

Svētdien pirmajā braucienā starts nepadevās tik labi un trasē devos kā sestais. Pāris apļos izdevās aizcīnīties līdz otrai vietai, tikmēr līderis jau bija atrāvies un neizdevās pacīnīties par uzvaru. Otrais brauciens iesākās labi - braucu otrais un cīnījos par pirmo pozīciju, vairākas reizes saimainoties līdera vietām, bet vienā no lēcieniem neizturēja stūres konstrukcija un stūre sāka kustēties, tāpēc samazināju braukšanas ātrumu, bet vienalga finišēju otrajā vietā. Kopvērtējumā arī otrā vieta! Esmu apmierināts, jo, aizvadot tik maz laika uz šī mocīša, varēju cīnīties ar šīs klases līderiem. Paldies gribu teikt savai komandai „x99/Slīterāni” un tās vadītājam Jānim Lapsiņam, kā arī saviem atbalstītājiem – „Baltic moto parts”, „Maxmoto”, „Isostar” un, protams, trenerim Robertam Justam.” par sacensībām stāsta Kārlis.

Paralēli Eiropas NE zonas čempionāta posma sacensībām, Stelpē norisinājās Vecumnieku novasa kausa izcīņa MX50 klases sportistiem, kurā pārliecinošu uzvaru abos braucienos un dienas noslēgumā izcīnīja Ričards Alens Gaļcins.

Kamēr daļa sportistu cīnījās Stelpē, tikmēr sestdien Alojā tika aizvadīts Latvijas Alternatīvās Motosporta Federācijas (LAMA) čempionāta posms, kurā Q50 klasē uzvaru svinēja Kārlis Straubergs, bet Q Junioru klasē uzvaras laurus plūca Reinis Bicāns.

Aizraujošas cīņas norisinājās arī smilšainajā Lommelas trasē, kur tika aizvadīts Pasaules blakusvāģu čempionāta posms. Pēc vairāku nedēļu pārtraukuma trasē atgriezās Kristofs Santermanss ar Lauri Daideru (kā ziņojām iepriekš, Ķeguma posmā pēc neveiksmīgas piezemēšanās vienā no lēcieniem smagi roku traumēja Kristofs, nepiedaloties svētdienas finālbraucienos). Par to, ka trauma ir sadziedēta un puiši ir gatavi cīnīties, liecināja sestdienas kvalifikācijas brauciens, B grupā izcīnot 4. vietu, un, nodrošinot sev labu starta pozīciju svētdienas finālbraucienos. 1. braucienā, atrodoties 7. pozīcijā, lūza motocikla aizmugurējas amortizators, liekot ekipāžai izstāties no brauciena. Uz 2. braucienu tehniskās ķibeles tika novērstas un dienas kopvērtējumā izcīnīta 16. vieta.

Beļģijas posms grūtības sagādāja čempionāta līderu Valentīna Žirū un Elvija Mucenieka ekipāžai, kuri jau iepriekš ir atzinuši, ka smiltis nav viņu sabiedrotais. Posmā izdevās ierindoties vien 6. pozīcijā, zaudējot čempionāta līderu statusu, šobrīd ieņemot čempionāta kopvērtējuma otro vietu.

Nākamās sacensības šajā nedēļas nogalē Vācijā, kur tiks aizvadīts kārtējais Pasaules blakusvāģu čempionāta posms, bet jau pēc 2 nedēļām stiprākie Latvijas un Igaunijas sportisti tiksies Viļakā, kur tiks aizvadīts apvienotais Latvijas un Igaunijas čempionāta posms kvadriciklu un blakusvāģu klasēm.

Izmantotie resursi:
Jaunumi - x99