Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Viens punkts šķir Šileiku no pjedestāla Vācijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Viens punkts šķir Šileiku no pjedestāla Vācijā
Šileika (no kreisās) uz pjedestāla pēc pirmā brauciena
Foto: facebook.com

Latviešu motosportists Tomass Šileika izcīnījis ceturto vietu Vācijas motokrosa čempionāta ("ADAC MX Masters") pirmajā posmā, kamēr citā klasē ar pieticīgākiem rezultātiem sacensības noslēdza vairāki citi latviešu sportisti.

"WZ Racing" komandu pārstāvošais Šileika šosezon startē ar "KTM" markas motociklu un Vācijas čempionātā sacenšas par titulu "Youngster Cup" klasē. Jāpiemin, ka pēdējos mēnešos sportists cīnījās ar traumu, kas ierobežoja iespējas trenēties uz motocikla. Neskatoties uz to, pirmajā posmā sasniegts labs rezultāts.

Kvalifikācijā savā grupā viņš starp 43 dalībniekiem uzrādīja astoto labāko rezultātu. Lielisks Šileikam padevās pirmais brauciens, kad sportists pakāpeniski progresēja, aizcīnoties līdz pat trešajai pozīcijai, kurā pavadīja pēdējos apļus un finišēja. Savukārt otrajā braucienā sportists sacīkšu vidū bija pacēlies līdz septītajai pozīcijai, taču turpinājumā atzina vairāku konkurentu pārspēku, finišu šķērsojot desmitajā vietā.

Divu braucienu summā Fīrslihas-Drenas trasē Šileika ierindojās ceturtajā vietā un tikai par punktu atpalika no trešās pozīcijas ieguvēja Nihlasa Bjeregārda. Uzvaru abos braucienos izcīnīja Miro Sihvonens, bet divu braucienu summā otrajā vietā palika Zaharī Pišons.

Trīs citi latvieši startēja "Junior Cup" klasē, kur par iespēju startēt finālbraucienos cīnījās gandrīz 100 sportisti, līdzīgi kā "Youngster Cup" ieskaitē. Vislabāk no viņiem nostartēja "MX4 Dobele" pārstāvis Mairis Pumpurs, kurš Vācijā startēja pirmo reizi. Savā grupā kvalifikācijā guvis septīto vietu, Pumpurs startēja izšķirošajos braucienos. Pirmajā tika piedzīvots kritiens un finišs sasniegts 17. vietā, bet otrajā braucienā latvietis sākumā pat izrāvās vadībā, bet drīz pozīcijas zaudēja, finišējot sestajā pozīcijā. Summā viņš vienpadsmitais.

Kopumā šajā klasē pie starta barjeras finālbraucienos mēģināja tikt pieci latviešu braucēji. To nespēja izdarīt Ričards Kursītis un Rauls Blūmfelds, bet Edvardam Bidzānam un Kārlim Reišulim gāja labāk. Finālbraucienos gan punktus izcīnīja tikai Bidzāns, kuram summā 21. vieta, kamēr Reišulis palika bez punktiem un ierindojās 27. vietā.

Vācijas motokrosa čempionāta otrais posms notiks 29. un 30. aprīlī Jaueras trasē, bet kopumā šogad plānoti septiņi posmi.

1. posma kopvērtējums

"Youngster Cup" klasē:

vietaSportistsPunkti
1.Miro Sihvonens50
2.Zaharī Pišons38
3.Nihlass Bjeregārds32
4.Tomass Šileika31
5.Simons Staskjevičs29
6.Ričards Sikina28

"Junior Cup" klasē:

vietaSportistsPunkti
1.Max Palsson47
2.Ādams Žolts Kovāčs38
3.Magnuss Smits34
4.Ņikita Kučerovs30
5.Rasmuss Pedersens28
6.Kristofs Jakobs26
11.Mairis Pumpurs19
21.Edvards Bidzāns6
27.Kārlis Reišulis0