Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Herlingss: "Esmu tālu no tā, kas biju līdz šim"

Juris Grīns
Juris Grīns

Herlingss: "Esmu tālu no tā, kas biju līdz šim"
Džefrijs Herlingss
Foto: Ray Archer/KTM Images

Nespējis gūt augstus rezultātus MXGP pasaules čempionāta pirmajos četros posmos, lielu neapmierinātību ar savu ātrumu paudis holandietis Džefrijs Herlingss, kurš pēdējos gados MX2 klasē bija praktiski neuzvarams. Sportists neslēpj, ka pāriešanu uz MXGP kategoriju uztvēris pārāk vieglprātīgi.

Lai gan nav noslēpums, ka Herlingss vēl nav pilnībā saārstējis traumēto roku, "KTM" rūpnīcas braucējs stājās uz starta visos pirmo četru posmu finālbraucienos, tomēr uz pjedestāla nav kāpis ne reizi. Viņa labākais rezultāts līdz šim ir Argentīnas posma otrajā braucienā gūtā septītā vieta, kamēr kopvērtējumā Herlingss ierindojas vien 14. pozīcijā.

"Esmu pilnībā sarūgtināts," atzīst Herlingss. "Ja jūs esat redzējuši, kā es braucu pēdējos piecus vai sešus gadus, tagad es neesmu pat tuvu tam, kas biju līdz šim. Es pat nezinu, kur ir problēma. Jā, kādu laiku es nebraucu ar motociklu, bet pēdējās nedēļas to daru daudz vairāk. Roka vēl sāp, taču tā nav tik liela problēma, kad piedalos sacīkstēs - jūtu to vien tramplīnos. Tas nevar būt attaisnojums. Grūti to pieņemt, bet šī vienkārši ir cita klase. Braucēji šeit ir ļoti spēcīgi un ātri. Tādi vadošie sportisti kā Kairoli un Gajsers ir ļoti tālu man priekšā, viņi vienkārši ir daudz ātrāki. Tie, kas cīnās par trešo līdz desmito vietu, tiem esmu daudz tuvāk. Domāju, ka vēl vairāk pabraucot un atgūstot pārliecību, varu tur lēnām ielauzties."

16. aprīlī Itālijā, Pjetramuratas trasē notiks šīs sezonas pirmais posms Eiropā, bet pēc tam 23. aprīlī notiks sacensības Herlingsa dzimtenē Nīderlandē, Valkensvārdes trasē.

"Cīņa par titulu man, protams, ir galā - atpaliekam par gandrīz 100 procentiem," reālistiski saka Herlingss. "Ceru, ka labākus rezultātus un pārliecību iegūšu, kad sāksies posmi Eiropā. Domāju, ka palīdzēs tas, ka tur būs vairāk smilšu trašu, bet es vienalga esmu šokā. Neko tādu nebiju gaidījis. Pēc tam, kad vairākas sezonas dominēju, šis nāca kā pārsteigums. Domāju, ziemas periodā man šķita, ka tas būs daudz vieglāk, taču patiesībā šī ir lielo zēnu klase."

2015. gada MX2 čempions Tims Gajsers MXGP klasē debitēja ļoti veiksmīgi, 2016. gadā kļūstot par čempionu. Šogad viņš atkal sacenšas par titulu un ir līderis kopvērtējumā.

Jāpiemin, ka aizvadītās nedēļas nogalē Herlingss izgāja uz starta Nīderlandes čempionāta ("Dutch Masters") posmā Harfsenē, kur viņam izdevās izcīnīt uzvaru, braucienos gūstot otro un pirmo vietu.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2017-04-11 22:05, pirms 7 gadiem
Arī es esmu pārsteigts. Biju pārliecināts, ka 5ciniekā jau nu noteikti spridzinās. Varbūt arī tās visas traumas protams liek manīt par sevi!