Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Eiropas čempions Meņģelis: "Saņēmu apsveikumu pat no Valsts prezidenta"

Juris Grīns
Juris Grīns

Eiropas čempions Meņģelis: "Saņēmu apsveikumu pat no Valsts prezidenta"
Edgars Meņģelis (centrā)
Foto: publicitātes

Aizvadītajā nedēļas nogalē motokompleksā "Zelta zirgs", Ķegumā tika aizvadīts noslēdzošais Eiropas čempionāta posms kvadricikliem. Posma uzvarētājs un šī gada Eiropas čempions Edgars Meņģelis saņēmis apsveikumu pat no Valsts Prezidenta Raimonda Vējoņa.

Eiropas čempiona titulu kvadricikliem priekšlaicīgi, pēc piektā posma Igaunijā, nodrošināja talantīgais Latvijas sportists Edgars Meņģelis no "Ghetto MX Team", izcīnot lielāko panākumu Latvijas kvadriciklu motokrosa vēsturē. Noslēdzošais posms Ķegumā bija kļuvis par nosacītu formalitāti, taču sportists tam gatavojās ar maksimālu atdevi un vēlmi čempiona titula izcīnīšanu atzīmēt ar uzvaru savu skatītāju priekšā. Meņģelis to paveica pārliecinoši - uzvaras gan kvalifikācijas sesijā, gan abos finālbraucienos.

Jautājām Eiropas čempionam par aizvadītajiem startiem un emocijām pēc izcīnītās uzvaras.

Edgars Meņģelis:

"Nedēļas nogale izvērtās lieliski - izcīnītas uzvaras abos braucienos un kaklā kārta Eiropas čempiona zelta medaļa. Ja runājam par sacensībām Ķegumā, jau sestdien, pirmajā brīvajā treniņā sapratu, ka trase būs smaga un jāpielāgo tehnika, lai aizvadītu stabilus braucienus. Kvalifikācijā, pēc sīvas cīņas, vairākas reizes apmainoties ar apļa laikiem ar vicečempionu Maiku van Grinsvenu, izdevās izcīnīt "pole position" svētdienas startiem, un sestdien ieguldītais darbs lieliski atspoguļojās finālbraucienos sacensību otrajā dienā.

Svētdienas finālbraucienos abi starti padevās lieliski, aizbraucu tajos kā pirmais un tas atviegloja braukšanu pēc lietus, kas trasē izveidoja dubļus un vienu ātro trajektoriju. Labi starti paglāba no dubļiem, līdz ar to varēju maksimāli koncentrēties braukšanai. Abu braucienu laikā jutu lielisku atbalstu no līdzjutējiem, kas deva papildus spēkus un emocijas visai smagajā trasē. Pirmajā braucienā tuvāko sekotāju apsteidzu gandrīz par minūti. Otrajā braucienā kopvērtējuma vicelīderis Maiks lielu brauciena daļu cieši sekoja man un, kā pats atzina pēc finiša, esot gaidījis, kad es paguršu vai kļūdīšos, bet notika pretējais - brauciena vidū viņš acīmredzot piegura un es ar katru apli palielināju pārsvaru, kas finišā bija 30 sekundes.

Par emocionālu un atmiņās paliekošu pasākumu izvērtās apbalvošanas ceremonija - daudz fanu, pacilātas emocijas un himna, stāvot uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena. Šīs emocijas nevar ar vārdiem izteikt - lieliska diena, lielisks Eiropas seriāla noslēgums. To, ka paveikts kas nozīmīgs, jau pārrodoties mājās sapratu vēlreiz, kad sociālajos tīklos saņēmu apsveikumu no Valsts prezidenta Vējoņa kunga. Prieks, ka ieguldītais darbs ir attaisnojies un rezultāts tiek pamanīts un novērtēts. Paldies visiem, kas daudzu gadu garumā ir bijuši kopā ar mani un atbalstījuši. Šādas sacensības mājās bija labākāis veids kā nosvinēt ieguldīto darbu un izcīnīto titulu."

     [+] [-]

, 2015-08-10 22:28, pirms 9 gadiem
Jap, mūsu jaunais prezidents ir liels sporta fans. Vēl mēnesis nav pagājis, bet cik jau daudz sporta pasākumus apmeklējis, piedalījies?!