Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

L.A.M.A. motokrosa sezona startē ar "dzelzs vīra" Leona Kozlovska uzvaru

Juris Grīns
Juris Grīns

L.A.M.A. motokrosa sezona startē ar "dzelzs vīra" Leona Kozlovska uzvaru
Leons Kozlovskis pēc uzvaras Olainē
Foto: facebook.com

Pagājušās nedēļas nogales sestdienā Olainē startēja Latvija Alternatīvās Motosporta Asociācijas (L.A.M.A.) rīkotā motokrosa seriāla pirmais posms, uzvaru savā klasē gūstot vecmeistaram Leonam Kozlovskim. Tāpat uzvarētāji tika noskaidroti daudzās citās klasēs.

15+ un Open F klašu pirmajā braucienā uzvarēja Kārlis Kalējs, aiz kura finišēja Andis Valts un Leons Kozlovskis. Otrajā braucienā Kozlovskis svinēja pārliecinošu uzvaru, šoreiz otrajam atkal finišējot Valtam, bet trešais bija Raimonds Baltgalvis. Open F klasē ar viena punkta pārsvaru pār Valtu uzvarēja Kozlovskis, trešo vietu gūstot Kalējam, bet 15+ klasē uzvara Didzim Putilovam, aiz kura palika Martins Poļakovs un Laurins Repečka.

Klasē 30+ otrā un pirmā vieta braucienos uzvaru atnesa Marekam Zolmanim, aiz kura palika Maksims Komļevs un Uģis Andersons. 40+ klasē abās sacīkstēs nepārspēts palika Raitis Cipulis, kuram uzvara arī summā, otrā vieta Ivo Mellupam, bet trešā - Juri Matvejevam. Ar šo klasi kopā brauca arī 2T dalībnieki, starp kuriem abās sacīkstēs ātrākais bija Ivo Savičs, summā aiz sevis atstājot Oskaru Baltruņķi un Māri Jēkabsonu.

65cc klasē Uģim Freibergam uzvaras abos braucienos, bet posmā aiz muguras palika Tomass Šaicāns un Markuss Kokins. 85cc ieskaitē tikmēr otrā un pirmā vieta uzvaru Olaines posmā deva Raineram Timko, otro vietu šoreiz izcīnīja Vinets Pavlovskis, bet trešo - Ralfs Riters. Ar 85cc klases braucējiem kopā brauca arī daiļā dzimuma pārstāves, Dāmu klasē abos braucienos pirmo vietu gūstot Annai Stecjukai. Posmā otrā vieta Sindijai Buklaginai, bet trešā - Elīnai Repsei.

Iesācēju kategorijā abos braucienos uzvara Uģim Vilnītim, bet posmā aiz viņa - Emīls Krūmkalns un Didzis Treimanis-Freimanis. 50cc klasē, kas startēja kopā ar kvadriciklu braucējiem, abās sacīkstēs uzvarēja Toms Dankerts, posmā aiz sevis atstājot Ingu Bērziņu un Gregoru Tauriņu.

Kā jau minēts, cīņā devās arī kvadriciklu braucēji, par uzvarētājiem savās klasēs kļūstot Kristianam Jānim Sondoram (Q100), Atim Bredam (Q Juniori), Kārlim Straubergam (Q50), Valteram Tabūnam (Q50 Ķīna) un Ernestam Reisonam (Q50 R).

Pilni rezultāti: https://speedhive.mylaps.com/en/Eve...

L.A.M.A. motokrosa seriāls turpināsies ar posmu 22. aprīlī Madonā.