Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Elkšņu motokrosā tiek sasniegts jauns rekords

Juris Grīns
Juris Grīns

Elkšņu motokrosā tiek sasniegts jauns rekords
Foto: publicitātes

Elkšņos norisinājies "Motofavorīts KTM GP" un L.A.M.A. ceturtais posms motokrosā. Kā jau varēja paredzēt, Rīgas tuvums un iecienītais L.A.M.A. turnīrs noteikti piesaistīs lielu dalībnieku interesi, un tā arī notika.

Elkšņos ieradās 229 dalībnieki ar savām komandām un tika uzstādīts trases rekords dalībnieku skaita ziņā. Prieks, ka arī skatītāji bija sarosījušies un šajā dienā to netrūka.

Visas dienas garumā norisinājās ļoti spraigas cīņas trasē. Kā jau var spriest pēc lielā dalībnieku skaita, cīņas bija līdz pēdējam aplim un pēdējiem metriem. Skatītāji piedalījās līdzjutēju skrējienā. Jāuzteic arī labi sagatavotā trase, par kuru visas dienas garumā rūpējās "VV Moto" komanda ar Valdi Vanagu priekšgalā.

Kā ierasts L.A.M.A. turnīrā, finālbraucienus uzsāka Q Juniori un Q 100 klases dalībnieki - šoreiz ātrākais abos apvienotajos klašu braucienos bija mājinieks Ralfs Repsis, otrais Reinis Bicāns, trešais Atis Breds. Q 100 klasē pirmais Kristiāns Jānis Sondors, otrais Kārlis Neija, trešais Rihards Freibergs.

Nākošie trasē devās mazākie dienas dalībnieki, Q50 klasē divu braucienu summā pirmais Kārlis Straubergs, otrais Ivo Kristaps Kalve, trešais Edvards Lorencs. Q50 Rūķi klasē pirmais Ernests Reisons, otrais Markuss Gazārovs, trešais Marsels Vasiļčiks. Q Ķīna klasē pirmais Ronalds Ziemelis, otrais Valters Tabūns. 50cc klasē pirmais Patriks Igals, otrais Rūdolfs Augstkalns, trešais Ričards Dambergs.

Šajā posmā ļoti kuplā skaitā bija ieradušies 65cc klases braucēji, kur sīvā cīņā uzvara Kristeram Janbergam, otrais Tomass Šaicāns, trešais Markuss Kokins.

Vēl sīvāka cīņa norisinājās apvienotajā Dāmu un 85cc klasē. Jāpiemin, ka Dāmu klasē tika sasniegts jauns L.A.M.A. rekords dalībnieču skaita ziņā, prieks ka ar motokrosu nodarbojas arī tik daudz daiļā dzimuma pārstāves. Dāmu klasē, kā arī abos braucienos, pirmā vieta Annai Stecjukai, otrā Sindija Buklagina, trešā Agota Zagoskite. 85cc klasē pirmā vieta mājiniekam Aleksim Araidam, otrais Ņikita Gusevs, trešais Rainers Timko.

Dramatiski braucieni izvērtās 50+ un 100 Pluss klasēm: līderu kritieni startā, bremžu zudums trasē, kritieni, bet tāds ir motokross. Pirmais 50+ klasē mājinieks Ainārs Vilciņš, otrais Egidijs Maciuns, trešais Voldemārs Meļņikovs. 100 Pluss ieskaitē pirmais Oskars Pugovics, otrais Agris Ziemelis, trešais Guntis Klikučs.

Nākošās sacīkstes notika Iesācēju klasei, kurā arī neiztika bez intrigas, jo, kā zināms, šajā klasē ir unikāls starts ar pieskriešanu, tehnikas pielaišanu, kas ne vienmēr labi izdodas, bet drošība ir pirmajā vietā un divu braucienu summā pirmais Niks Kiukucāns, otrais Kristers Cipulis, trešais Didzis Treimanis-Freimanis.

40+ klasē, kur brauc vīri ar lielu pieredzi, pirmais Raitis Cipulis, otrais, var teikt, mājinieks Andis Spila, trešais Didzis Romānovs. Tāpat ar šo klasi kopa brauc 2T klase, kur pirmais atkal mājinieks Oskars Baltruņķis, otrais arī vietējais sportists Intars Lesnieks, trešais Ivo Savičs.

30+ klasē šajā posmā notika līdera maiņa un pirmais divu braucienu summā Uģis Andersons, otrais turnīra līderis no Saldus, Mareks Zolmanis, trešais Aleksandrs Sazanavets.

Kā pēdējie abos braucienos devās dienas ātrākās un ambīcijām bagātākās klases Open F un 15+. Arī tajās notika ne mazums intrigas - kritieni startā un cīņa par katru metru. Divu braucienu summā Open F klasē uzvarēja Harijs Suharževskis, otrais Andis Valts, trešais Kārlis Kalējs. 15+ pirmā vieta mājiniekam Didzim Putilovam, otrais Arvis Grīnbergs, trešais Laurins Repečka.

Komandu vērtējumā pirmā "MK WMR", otrajā vietā "Heath Racing", trešajā "MK Kandava".

Kā piemin sacensību organizatori, liels prieks par to, ka motokross Latvijā atkal pēc krīzes gadiem sāk attīstīties, sarodas daudz jauni braucēji, vecāki iegulda bērnos un viņu izaugsmē.
Nākošais L.A.M.A. motokrosa turnīra posms 8. jūlijā Alojā.

Visi rezultāti: https://speedhive.mylaps.com/Events...