Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Sabulis: "Rezultāts nav iepriecinošs"

Juris Grīns
Juris Grīns

Sabulis: "Rezultāts nav iepriecinošs"
Kārlis Sabulis
Foto: Jānis Pastars, mxphoto.lv

“MX Moduls” un “ASTES4-TESAR” Yamaha komandas sportists Kārlis Sabulis startējis Eiropas motokrosa čempionāta 3. posmā, kas 6. un 7. maijā notika Ķegumā, mototrasē “Zelta Zirgs”. Pirmajā braucienā viņš finišēja devītajā vietā, bet otrajā braucienā - 31. vietā. Abu braucienu summā Kārlim 15. vieta.

Kārlis Sabulis: “Pirmajā braucienā slikts starts. Brauciena vidū nespēju apdzīt priekšā braucošo konkurentu. Aiz viņa aizķēros kādas desmit minūtes. Kad apdzinu, tad varēju braukt labi, bet tad jau bija brauciena beigas. Otrajā braucienā arī neizdevās starts. Šķita, ka visam jābūt labi, bet atkal nesanāca. Tad pirmajā līkumā aizķeršanās, jo daži sportisti bija nokrituši. Turpināju no kādas divdesmit piektās vietas. Pēc tam man priekšā nokrita konkurents, es nespēju izvairīties un arī nokritu. Piecēlos, iedarbināju moci un nobraucu līdz galam. Rezultāts nav iepriecinošs. Pats esmu vainīgs. Netiku ar sevi galā. Uzmanība, startējot pasaules līmeņa komandā, ir krietni lielāka. Visi gaida labu rezultātu. Mēģinu parādīt, ka varu braukt Eiropā Top5, bet laikam netieku pats ar sevi galā. Varu meklēt attaisnojumus, ka trase nebija pateicīga man un vēl visu ko, bet, ja es gribu būt līderis, tad jāmāk braukt jebkurā trasē. Tāpēc tas pat nevar būt attaisnojums. Jātrenējas krietni vairāk, jātiek pašam ar sevi galā, jo šāda iespēja - startēt pasaules līmeņa komandā - otro reizi visdrīzāk nebūs.”

Atgādinām, ka motokrosa kluba “MX Moduls” sportists Kārlis Sabulis pagājušā gada izskaņā noslēdza divu gadu līgumu ar Yamaha Motor Europa N.V. un, 2017. gadā pārstāvot “ASTES4-TESAR” Yamaha komandu, startēs visos Eiropas motokrosa čempionāta posmos. Līgums paredz, ka 2017. gadā Sabulis pārstāvēs “ASTES4-TESAR” Yamaha komandu, bet, ja sezonas laikā tiks uzrādīti lieliski rezultāti, tad 2018. gadā Kārlis var tikt nosūtīts uz kādu citu Yamahas klubu, kas jau startē Pasaules čempionātā.

Nākamās sacensības, kurās startēs motokrosa kluba “MX Moduls” sportisti:
Kāris Sabulis 14. maijā startēs Itālijas čempionāta posmā, bet 28. maijā - Eiropas čempionāta 4. posmā Francijā. Edvards Bidzāns 14. maijā startēs ADAC posmā Austrijā, bet 21. maijā - Eiropas NW zonas 1. posmā Polijā.

Informāciju sagatavoja:
Sanita Pelēķe