Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jonass: "Patīkami trases malā redzēt tik daudz Latvijas karogus"

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Jonass: "Patīkami trases malā redzēt tik daudz Latvijas karogus"
Pauls Jonass
Foto: MXGP

Pasaules motokrosa čempionāta MX2 klases līderis Pauls Jonass pēc Latvijas ''Grand Prix'' atzina, ka šajā nedēļas nogalē viņš nav bijis savā labākajā sportiskajā formā, taču pats galvenais uzdevums - izcīnīt vairāk punktus nekā konkurentiem, tika izpildīts.

Motosportists Pauls Jonass pasaules motokrosa čempionāta septītajā posmā, kas aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājās Ķegumā, otrajā braucienā spēja izcīnīt pirmo vietu, tomēr līdz uzvarai Latvijas Grand Prix kopvērtējumā viņam pietrūka pavisam nedaudz. Kopvērtējumā Paulam otrā vieta.

Pēc sacensībām portāls ''Sportacentrs.com'' uz sarunu aicināja Paulu, kurš par šo nedēļas nogali pastāstīja vairāk.

Paul, apsveikt Tevi ar otro vietu, vai tomēr esi vīlies, ka neizskanēja Latvijas himna?
Protams, būtu priecīgs, ja izskanētu Latvijas himna, taču vismaz izdevās izcīnīt uzvaru otrajā braucienā, kas bija patīkami. Varēju izcīnīt uzvaru kopvērtējumā, ja ne pirmajā braucienā pēdējā aplī nebūtu palaidis garām Džeremiju Sīveru. Par to ir sarūgtinājums. Bet tāds ir motokross. Diemžēl šajā nedēļas nogalē nebiju savā labākajā sportiskajā formā, nejutos savā ādā, jo pēc iepriekšējā posma nedaudz saaukstējos un apslimu. Nebija viegla nedēļas nogale, bet jāsaka paldies mājas atbalstītājiem, jo bija ļoti patīkami redzēt tik daudz Latvijas karogus trases malā. Viņu atbalsts šajā nedēļas nogalē bija ļoti svarīgs.

Uzvaru zaudēji posmā, bet kopvērtējumā tomēr palielināji savu pārsvaru.
Jā, tas ir pozitīvi un uz to arī ejam. Galvenais nav uzvarēt kaujā, bet gan karā. Mūsu mērķis ir uzvarēt karā.

Kas notika pirmā brauciena pēdējā aplī?
Pēdējā aplī viens no atpalicējiem brauca pa to špūri, pa kuru es visu laiku braucu, tāpēc vienā no līkumiem izbraucu par tālu un Sīvers to izmantoja un piebrauca man priekšā. Neliela kļūda. Bet no kļūdām mācās. Priekšā vēl daudz posmu un pirmdien jau viss sāksies no jauna. Sāksim strādāt, lai viss būtu kārtībā nākamajos posmos.

Cik viegli vai grūti ir braukt mājās, kad ir tik liels fanu atbalsts?
Ir lielāks spiediens un varbūt neliels stresiņš, bet braucot tas palīdz. Šogad Latvijas karogu trases malā bija ļoti daudz. Jācer, ka nākamgad būs vēl vairāk fanu un es spēšu uzkāpt uz tā augstākā pakāpiena (smaida).

Otrajā braucienā ātri uzzināji, ka Sīvers ir izstājies?
Jā, mehāniķis uz tāfeles bija uzrakstījis, ka Sīvers ir izstājies, bet man tas neko nemainīja, jo es turpināju koncentrēties uz savu braukšanu, lai nepieļautu kļūdas, jo katra kļūda var maksāt dārgi.

Kāda ir tava fiziskā forma šobrīd?
Pirms divām nedēļām biju tādā Top līmenī, bet pirms šī posma, būdams jau Latvijā, saaukstējos. Šobrīd būs jāpiestrādā, lai atgrieztos atpakaļ top formā. Viss notiek kā jānotiek, priekšā vēl ir daudz posmu un pirmdien jau sākam strādāt tālāk.

PČ kopvērtējums pēc 7. posma MX2 klasē

VietaSportistsValstsMotociklsRezultāts
1.Pauls JonassLATKTM287
2.Džeremijs SīversSUISuzuki245
3.Tomass Kjers OlsensDENHusqvarna235
4.Džulians LībersBELKTM223
5.Benuā PaturelsFRAYamaha198
6.Brents van DoninksBELYamaha166
7.Horhe PradoESPKTM155
8.Tomass KovingtonsUSAHusqvarna152
9.Kalvins VlānderensNEDKTM133
10.Vsevolods BriļjakovsRUSKawasaki123

     [+] [-]

, 2017-05-08 10:10, pirms 7 gadiem

     [+] [-]

, 2017-05-08 14:24, pirms 7 gadiem
Trase tehniski sarežģīta un bīstama, kas nebija pa spēkam pat TOP braucējiem...Gaiser, Simson, Tonus, Sewer... diemžēl daudz traumu un kritienu!