Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

"Honda" rūpnīcas braucējs Bogerss pirms debijas MXGP piedzīvo grūtus brīžus

Juris Grīns
Juris Grīns

"Honda" rūpnīcas braucējs Bogerss pirms debijas MXGP piedzīvo grūtus brīžus
Braiens Bogerss
Foto: gatedrop.com

Latviešu motokrosa braucēja Roberta Justa bijušajam komandas biedram Braienam Bogersam, kurš pirms nepilnām divām nedēļām piedzīvoja kritienu un guva traumu, nepieciešama jau otrā operācija. Šobrīd nav skaidrs, cik ilgs atlabšanas posms pasaules motokrosa čempionāta "Honda" rūpnīcas sportistam būs nepieciešams.

Līdzšinējais "HSF Logistics" motokrosa komandas braucējs Braiens Bogerss 2018. gada sezonā debitēs MXGP klasē, kur pārstāvēs "Honda" rūpnīcas vienību. Uzņēmums "HSF Logistics" tikmēr jaunajā sezonā būs viens no šīs komandas sponsoriem.

Pirms neilga laika Bogerss bija ieradies Romā, lai izmēģinātu "Honda CRF250R" motociklu. Tieši šajos testos holandietis piedzīvoja neveiksmīgu kritienu, traumējot pēdu.

"Braukšana gāja labi un es lieki neriskēju, taču relatīvi nelielā tramplīnā viss nogāja greizi," atzīst Bogerss. "Nokritu uz pēdas un uzreiz sapratu, ka noticis kaut kas nopietns. Tādā brīdī prātā pazib visas iespējamās domas, taču pats mēģini cerēt, ka viss izvērsīsies labi. Šajā gadījumā tomēr bija citādi."

Lai gan Bogerss tik tikko bija aizsācis savas karjeras aizraujošāko nodaļu,ārsti secināja, ka pēda ir lauzta. Turklāt, šonedēļ viņam nepieciešams veikt vēl vienu operāciju.

"Ārsts Itālijā man teica, ka pēda ir pilnībā sadragāta, viss atrodas ne tur kur jābūt," skaidro sportists. "Pēc tam pie ārsta Beļģijā ieguvām otru slēdzienu, veicām vēl vienu retngenu un kļuva skaidrs, ka pēda aizvien nav pareizi iestatīta. Šonedēļ līdz ar to man būs nepieciešama vēl viena operācija, kas reizē visticamāk arī nozīmē ilgāku atlabšanas posmu. Pozitīvā ziņa ir tā, ka traumu visticamāk varēs izārstēt par 100 procentiem. Par laimi, nesavainoju potīti un papēdi."

Aizvadītajā pasaules motokrosa čempionāta sezonā Braiens Bogerss MX2 klasē izcīnīja astoto vietu. Lai gan arī nākamgad viņš teorētiski varētu startēt šajā kategorijā, Bogerss tomēr pāries uz MXGP klasi, kļūstot par komandas biedru spēcīgajam Timam Gajseram. Vēl iepriekšējos gados "HSF Logistics" komandā Bogersa komandas biedrs bija Roberts Justs, kurš holandieti nereti izkonkurēja, tomēr vairāku smadzeņu satricinājumu dēļ pagaidām sacensībās startēt nedrīkst.

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro