Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Gājis bojā Eiropas čempions un MXGP braucējs Lenuārs

Juris Grīns
Juris Grīns

Gājis bojā Eiropas čempions un MXGP braucējs Lenuārs
Stīvens Lenuārs (1991-2017)

25 gadu vecumā bojā gājis franču motokrosa braucējs Stīvens Lenuārs (Steven Lenoir), kurš vislabāk zināms 2010. gada Eiropas čempions EMX2 klasē. Sportists pēdējos gados arī bija vērojams sacensībās MXGP pasaules čempionātā.

Lenuārs plānoja pirmdien piedalīties Francijā notikušajās "Motocross de Cassel French International" sacensībās, kur startēja arī citi panākumiem bagāti un starptautiski zināmi sportisti, tomēr kvalifikācijas braucienu laikā piedzīvoja kritienu. Lenuāru ar gaisa transportu tika nogādāts slimnīcā Lillē, tomēr no gūtajām traumām viņš vēlāk mira.

Sportists 2010. gadā kļuva par Eiropas čempionu motokrosā EMX2 klasē (tagad - EMX250), toreiz aiz sevis atstājot itāli Mikeli Servelinu, kurš šobrīd piedalās MX2 pasaules čempionātā un cīnās par iekļūšanu pirmajā desmitniekā, un šveicieti Valentīnu Guilo, kurš savukārt pašlaik ir MXGP pasaules čempionāta dalībnieks. Tāpat Lenuāra panākumu kontā ir Lielbritānijas čempiona tituls, kas iegūts 2015. gadā MX2 klasē.

Lenuārs piedalījies arī pasaules motokrosa čempionāta sacensībās MX2 un MXGP klasēs, gan neaizvadot nevienu pilnu sezonu. Vēl šogad viņš izgāja uz starta Nīderlandes MXGP posmā, pārstāvot "Gebben van Venrooy Kawasaki" komandu. Pamatā Lenuārs šosezon startēja Lielbritānijas čempionātā, kur MX1 klases kopvērtējumā šobrīd ieņem otro pozīciju.

Izmantotie resursi:
Home | MXGP
Racer X Online - Motocross & Supercross News