Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Kvadru braucēji Meņģelis un Bole starp ātrākajiem Francijas čempionātā

Juris Grīns
Juris Grīns

Kvadru braucēji Meņģelis un Bole starp ātrākajiem Francijas čempionātā
Edgars Meņģelis
Foto: mxadazi.lv

Ar labu sniegumu Francijas motokrosa čempionāta pirmo posmu noslēguši kvadru braucēji no Latvijas - Edgars Meņģelis un Kārlis Bole juniors.

Eiropas čempionāta titula pretendents Edgars Meņģelis šo sezonu uzsāka Francijas čempionātā, kas tiek uzskatīts par vienu no spēcīgākajiem šī sporta veida seriāliem pasaulē. Tāpat uz starta stājās spēcīgie francūži Žeremī Varnija un Romēns Kuprē, ko daudzi sauc par labākajiem kvadru braucējiem pasaulē.

Viņi savu statusu apliecināja, esot ātrākie abos prestižās "Quad Elite" klases braucienos. Varnijam uzvaras abos braucienos un posmā, bet Kurpē otrās vietas finālsacīkstēs un posma summā.

Tikmēr Meņģelis kvalifikācijā bija trešais ātrākais, arī pirmā brauciena startā nosargāja trešo vietu un turējās līdzi abiem līderiem. Diemžēl dažus apļus vēlāk latvietis netīšām veica lēcienu dzelteno karogu zonā, par ko tiesneši piesprieda bargu sodu - diskvalifikāciju.

Arī otrajā sacīkstē Meņģelis pēc starta aizbrauca kā trešais, kādu laiku turējās līdzi Varnijam un Kurpē, taču šoreiz spēku nepietika un nācās atpalikt. Tiesa, drošu trešo vietu braucienā Meņģelis guva, posmā gan samierinoties ar desmito vietu, jo par pirmo sacīksti punkti netika saņemti.

Uz Francijas čempionāta pirmo posmu devās arī Kārlis Bole juniors, tomēr, tā kā viņam vēl nav piešķirta attiecīgā licence, nācās startēt "Quad Open" klasē. Pirmajā braucienā Bole juniors finišēja ceturtais, bet otrajā jau spēja uzvarēt, gūstot pirmo vietu arī posma summā.

Šīs nedēļas nogalē turpat Francijā tiks aizvadīts Eiropas kvadru čempionāta pirmais posms.

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro - Krāsains...