Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Herlingss startēs Amerikā, ja būs jāizlaiž vairāk par vienu MXGP posmu

Juris Grīns
Juris Grīns

Herlingss startēs Amerikā, ja būs jāizlaiž vairāk par vienu MXGP posmu
Džefrijs Herlingss. Foto: KTM Images

Motosportists Džefrijs Herlingss apstiprinājis, ka šogad varētu startēt Amerikas čempionātā, taču tas notikšot vien tad, ja viņam būs jāizlaiž vairāk par pirmo pasaules čempionāta posmu. Kā zināms, šobrīd sportists ārstējas no savainojuma, ko guva treniņbraucienu laikā.

Herlingss nesen treniņnometnē Spānijā negadījumā lauza pēdu, kā rezultātā būs spiests atturēties no braukšanas sacīkstēs vismaz sešas nedēļas, taču nav teikts, ka ārsti šo termiņu nepagarinās. Aizkulisēs sākušās baumas, ka, ņemot vērā nepieciešamību izlaist MXGP sezonas sākumu, Herlingss varētu izlemt par labu 2019. gada sezonu pavadīt AMA "Lucas Oil Pro" motokrosa seriālā, kas notiek ASV.

"Argentīnas posmu es izlaidīšu," runājot par pasaules motokrosa čempionāta jauno sezonu, stāsta Herlingss. "Tas nav labs sākums, ja jāizlaiž pirmais posms, bet tik garā čempionātā es to varu atļauties."

Herlingss MXGP klasē startējis aizvadītos divus gadus, pērn pirmo reizi kļūstot par čempionu. Viņš atzīst, ka Eiropā ir sasniedzis visu, kas iespējams, tādēļ Amerika šķiet saistošs mērķis.

"Dažādos forumos esmu lasījis, ka nestartēšu pasaules čempionātā, bet tā vietā braukšu Amerikā," komentē sportists. "Es pats par to neko neesmu teicis, pat neesmu par to runājis ar "KTM". Es dodu priekšroku pasaules čempionātam, pirms startētu Amerikā. Vien tad, ja būšu spiests izlaist pārāk daudz posmus, Amerika varētu būt interesanta alternatīva. Tas ir augstas klases čempionāts. Eiropā esmu uzvarējis visur, kur var, bet tur man vēl titula nav. Šobrīd varu teikt vien to, ka man ir līgums par startēšanu MXGP. Vispirms jāpagaida, ko teiks ārsti. Ja nevarēšu braukt piecus mēnešus, arī uz Ameriku doties nebūs jēgas."

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro