Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Grabovskis Somijas "MiniGP" čempionātā izcīna dubultuzvaru

Juris Grīns
Juris Grīns

Grabovskis Somijas "MiniGP" čempionātā izcīna dubultuzvaru
Kristers Grabovskis. Foto: Harjukuvat

"MiniGP Ohvale" klases braucējs Kristers Grabovskis ar dubultuzvaru aizvadījis Somijas motošosejas čempionāta pēdējo posmu, kas norisinājās pagājušajā nedēļas nogalē, 2. un 3. septembrī, Alastaro trasē Somijā, rezultātā sezonas kopvērtējumā ierindojoties ceturtajā vietā.

Sestdien kvalifikācija tika veikta sausos laikapstākļos, bet laika gaitā tie bija mainījušies un sacensības notika slapjas trases apstāļos. Neskatoties uz to Kristeram izdevās iegūt uzvaru savas klases ietvaros. Arī svētdien, kad trase bija žūstoša, Kristers izcīnīja pirmo vietu, kā vērtīgu pieredzi minot treniņus vasarā Kemoras trasē, kas arī tika aizvadīti lietus apstākļos.

“Šīs ir manas pirmās sacīkstes, kurās nācās sadzīvot ar tehniskām problēmām un vienreiz pat noslāpu līkuma izejā – labi, ka paspēju saķert sajūgu, pārslēgties un motors aizgāja. Braucu pa žūstošu trasi kā pa divām – vecā daļa bija sausa, bet jaunais asfalts ar stāvošu ūdeni. Ļoti iepatikās lielās trases. Somijā katrai ir atšķirīgs asfalts un profils, vislabāk patika Alastaro konfigurācija un Botniaring virāžas,” stāsta Kristers, kurš piebilst, ka šogad kopumā Somijas trasēs aizvadīti seši sacensību braucieni, kuros izcīnītas piecas uzvaras un viena otrā vieta, tostarp četras reizes tiekoties ar klases kopvērtējuma līderi, nu jau divkārtējo Somijas čempionu Jerry Miikki, trīs reizes uzvarot un vienu reizi piekāpjoties viņam.

Šīs sezonas pēdējās sacensības, kurās Kristers piedalīsies, notiks 10. septembrī Baltijas Supermoto čempionāta ietvaros Kuršēnos, Lietuvā.

Informāciju sagatavoja:
Linda Rūba-Vinniņa
LaMSF motošosejas pārstāve