Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Pirtnieks Biķernieku motošosejas posmā no pēdējās vietas aizcīnās līdz trešajai

Juris Grīns
Juris Grīns

Svētdien, 2. jūlijā Biķernieku trasē tika aizvadīts Baltijas čempionāta motošosejā otrais posms, kas bija arī Latvijas čempionāta trešais posms. Diena tika aizvadīta ļoti dažādos laikapstākļos. "Superbike" klasei izdevās savu braucienu veikt sausā trasē, turpretī B1200 klases sacensību laikā sākās lietus, līdz ar to arī atlikušajām klasēm tās notika "wet race" apstākļos.

Superbike klasē uzvaras laurus plūca lietuvietis Šarūnas Pladas, aiz kura otro vietu ieguva Hanno Velt no Igaunijas. Pārsteidzošu rezultātu uzrādīja Mārcis Pirtnieks (“SFRT Motorsports”), kurš pēc piedzīvotā kritiena kvalifikācijas braucienā, startējot no pēdējās starta pozīcijas, spēja aizcīnīties līdz trešajai vietai.

“Sāku braukt no pēdējās vietas, cerība bija tikt līdz sestai vietai, bet forši sanāca visus apdzīt un viss izdevās labāk kā varēja ieplānot. No pēdējās vietas trešais, ko braucējs vairāk vēl var gribēt,” stāsta Mārcis Pirtnieks.

B1200 klasē sacensību iesākumā par pirmajām divām goda pjedestāla vietām cīnījās Mārtiņš Seržants (“MX Delveri”) un Alfrēds Lazdiņš (“SFRT Motorsports”), bet diemžēl cīņas karstumā abiem krītot, pirmo vietu ieguva Ģirts Zariņš (“SFRT Motorsports”). Otrā vietā ierindojās Karolis Vilcinskas no Lietuvas, bet trešais palika igauņu motosportists Evgeny Lavrinenko.

“Ņemot vērā vakardienas trackday rezultātus, cerēju iebraukt labu kvalifikāciju, bet beigās iebraucu kā devītais, jo bija pusslapja, pussausa trase. Līdz ar to bija skaidrs, ka sacensībās vajag paņemt labu startu, bet zināju, ka priekšā ir Seržants ar Lazdiņu un noķert viņus būs diezgan nereāli. Starts izdevās labi un “Elkonī” biju jau ceturtais, pietiekami ātri apdzinu arī lietuviešu kolēģi, tad dzinos pakaļ Alfrēdam ar Mārtiņu. Sāka smidzināt lietus, tādēļ atmetu cerības noķert viņus, galvenais bija nobraukt droši. Tā arī braucām trijatā, līdz par lielu pārsteigumu “Elkonī” skatos abi divi čempioni ir trases malā. Sapratu, ka esmu pirmais un jānotur līdz galam. Pieredze brīnišķīga, tai pat laikā straucoša,” gandarīts par savu rezultātu stāsta Ģirts Zariņš.

Superstock 600 klasē pirmo vietu izcīnīja Jaanus Saarmaa no Igaunijas, bet otro vietu lietuvietis Jonas Stankūnas. Savukārt trešo vietu ieguva mūsu motosportists Juris Apinis (“Motosport racing club”).

“Bija ārprātīgā nesaprašana ar laikapstākļiem, kad nevarēja saprast līs vai nelīs, tāda raustīšanās. Pa slapjo ir traki braukt īstenībā, viss stipri pamainās trasē, arī trajektorijas. Ir jābūt superuzmanīgam, ir jābūt supermaigam ar gāzi un bremzēm, jo tiklīdz izdari kaut ko agresīvāk, tā viss cauri,” par braukšanu “wet race” apstākļos stāsta Juris Apinis.

Apvienotajā C1200 un C600 klases braucienā, kad lija lietus, vairāk kā divdesmit dalībnieku konkurencē atkal nepārspēts uzvaru izcīnīja Dāvis Briedis (Privāti). Tāpat ļoti labu rezultātu šajā braucienā uzrādīja mūsu vienīgā sieviešu kārtas pārstāve Baltijas čempionāta posmā Dina Romanenkova, ieņemot augsto sesto vietu C1200 klasē. Savukārt Retro klasē pirmo vietu ieguva Kaspars Brigzne. Bet dienu iepriekš Latvijas Street Kausa otrā posma ieskaitē pārliecinošu uzvaru izcīnīja Andris Ruģēns.

“Nedēļas nogale bija ļoti sarežģīta dēļ laikapstākļiem, te bija lietus gāzieni, te saule spīdēja, tādēļ šīs sacensības bija ļoti liels izaicinājums gan braucējiem, gan mums organizatoriem pieņemt pareizos lēmumus. Protams bija dažādas tehniskās problēmas, tomēr esmu priecīgs, ka mums izdevās novadīt visas sacensības,” stāsta pasākuma organizators Adomas Dautartas.

Nākamais Baltijas un Latvijas čempionāta posms notiks 6.-7. augustā Lietuvā.

Sacensību rezultāti: https://speedhive.mylaps.com/LiveTi...