Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Van de Mūsdijks MXGP čempionātā debitēs "Honda" rūpnīcas komandas sastāvā

Juris Grīns
Juris Grīns

Van de Mūsdijks MXGP čempionātā debitēs "Honda" rūpnīcas komandas sastāvā
Roans van de Mūsdijks. Foto: Team HRC

Holandiešu motosportists Roans van de Mūsdijks šajā nedēļas nogalē piedzīvos debiju pasaules motokrosa čempionāta lielajā klasē MXGP, aizvadot sacensības "Honda" rūpnīcas komandas sastāvā. Sportists atzīst, ka iespēju izmantot piekritis, tiklīdz tā radusies.

Par spīti traumai, pagājušo sezonu MX2 klasē sportists noslēdza astotajā pozīcijā, vien 17 punktus zaudējot piektajai vietai. Taču vecuma dēļ šogad šajā kategorijā braucējs vairs startēt nevar. Bija plānots, ka šogad Van de Mūsdijks startēs "Fantic" rūpnīcas komandā, tomēr treniņsacīkstēs tika gūta trauma un abas puses vienojās par sadarbības izbeigšanu. "Fantic" vienība jau nolīgusi Braienu Bogersu, kurš šonedēļ Sardīnijā būs uz starta.

Van de Mūsdijks stājies Rubena Fernandesa vietā un būs komandas biedrs spēcīgajam titula pretendentam Timam Gajseram. Fernandess guva traumu pirmajā posmā Argentīnā, krītot jau kvalifikācijas sacensību pirmā apļa pirmajā līkumā. Šobrīd nav skaidrs, cik ilgs atlabšanas posms viņam būs nepieciešams, bet skaidrs, ka pārredzamā nākotnē Fernandess uz starta neatgriezīsies.

"Kad padzirdēju par šo iespēju, zināju, ka man tā jātver ar abām rokām," saka Van de Mūsdijks. "Iespēja startēt "Honda" rūpnīcas komandā neuzrodas bieži. Ceru, ka izdosies visiem parādīt, uz ko esmu spējīgs."

Noprotams, ka Van de Mūsdijks varētu aizvadīt visu sezonu komandas sastāvā. 2019. gada EMX250 klases Eiropas čempions nedēļas garumā jau aizvadījis treniņus uz "Honda" motocikla, kas nav daudz.

Tikmēr "Yamaha" komanda savainotā Jago Gertsa vietā uz gaidāmo posmu Riolas Sardo trasē sastāvā pieteikusi Todu Kelletu. Brits ir FIM "Sand Race" Pasaules kausa ieguvējs, kuram ir liela pieredze un prasmes braukšanā pa smilšainām trasēm. Kellets nesen guvis uzvaras pludmales sacensībās "Enduropale du Touquet" Francijā un "Enduro del Verano" Argentīnā. Šīs prasmes lieti noderēs tādā smilšu trasē, kā Riola Sardo.

Izmantotie resursi:
GateDrop.com - Get the jump on Motocross &...