Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Herlings fantastiskā cīņā izrauj uzvar Argentīnas posmā MX1 klasē

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Herlings fantastiskā cīņā izrauj uzvar Argentīnas posmā MX1 klasē
Antonio Kairolī
Foto: MXGP

Pasaules motokrosa čempionāta sezonas pirmajā posmā Argentīnā MX1 klasē fantastisku uzvaru izcīnīja Džefrijs Herlings (Red Bull KTM Factory Racing), kurš savu komandas biedru Antonio Kairolī otrajā braucienā apsteidza vien pēdējā aplī.

Sestdienas kvalifikācijā ātrākais bija Antonio Kairolī, kuram nepilnas sešas sekundes zaudēja Džeremijs van Horebīks, bet astoņas sekundes atpalika Desalle. Tikai septītais bija Džefrijs Herlings.

Pirmajā braucienā pēc starta līderis bija "Red Bull KTM Factory Racing" komandas braucējs un pašreizējais čempions Antonio Kairoli, kuram sekoja Džulians Lībers. Tikmēr ceturtais bija Džefrijs Herlings, bet desmito vietu ieņēma pērnās sezonas MX2 klases vicečempions Džeremijs Sīvers. Neveiksmīgs starts padevās igaunim Tanelam Leokam, kurš no 19.vietas bija atkritis uz 25.vietu.

Trešajā aplī Herlings jau bija otrais, kamēr trešajā vietā turējās Romēns Fevrs no "Monster Energy Yamaha Factory MXGP” komandas. Tuvojoties brauciena beigām, Herlings noķēra Kairolī. Pēdējos apļos Herlings centās uzbrukt Kairolī pirmajai vietai, taču šie centieni bija nesekmīgi, kas tādējādi ļāva uzvaru svinēt Kairolī. Otrais palika Herlings, bet trešais – Klements Desalle, kurš uzvarētājam zaudēja gandrīz pusminūti. 15.vietu ieņēma lietuvietis Arminas Jasikonis, bet Leokam 21.vieta.

Otrajā braucienā pēc starta līderis bija Kairolī, kuram sekoja Desalle un Džeremijs van Horebīks. Kad tika nobrauktas septiņas minūtes, iespaidīgs un sāpīgs kritiens padevās Sīveram, kurš tobrīd cīnījās par septīto vietu. Pēc pusdistances līderis joprojām bija Kairolī, bet uz trešo vietu jau pakāpies bija Herlings. Desmit minūtes līdz brauciena beigām Herlings jau bija otrais, no komandas biedra atpaliekot deviņas sekundes.

Taču beigas Herlings aizvadīja lieliski. Pēdējā aplī viņš noķēra Kairolī un pēc fantastiskas cīņas arī apdzina viņu. Līdz ar to uzvaru izcīnīja Herlings, kuram sekoja Kairolī un Desalle.

Herlings un Kairolī katrs ieguva pa 47 punktiem, kas beigās uzvaru Argentīnas posmā ļāva svinēt Herlingsam. Trešais posmā palika Desalle. 16.vietā ierindojās lietuvietis Arminas Jasikonis, bet Leokam - 22.vieta.

Sezonas otrais posms 18.martā notiks Valkensvārdē (Nīderlandē).

Kopvērtējums:

V.BraucējsValstsMotociklsPunkti
1 .Herlings J.NEDKTM47
2 .Cairoli A.ITAKTM47
3 .Desalle C.BELKAW40
4 .Van Horebeek J.BELYAM34
5 .Febvre RomainFRAYAM34
6 .Paulin G.FRAHUS30
7 .Simpson ShaunGBRYAM24
8 .Lieber JulienBELKAW22
9 .Nagl M.GERTM21
10 .Coldenhoff G.NEDKTM21

  +1 [+] [-]

, 2018-03-05 10:59, pirms 6 gadiem
Tā ir pasaules klase šajā moču klasè, tā bija vairāk nekā izrāde. Nu ko, mazliet jāpaciešas, jo nākamajā gadā abiem šiem grandiem nervus bojās Pauls Jonass.