Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Rosi paziņo par gatavību pamest "Yamaha" rūpnīcas komandu

Juris Grīns
Juris Grīns

Rosi paziņo par gatavību pamest "Yamaha" rūpnīcas komandu
Valentino Rosi. Foto: crash.net

"MotoGP" leģenda Valentino Rosi apsvērs iespēju labprātīgi aiziet no "Monster Energy Yamaha" rūpnīcas komandas, lai nākamajā gadā tās sastāvā varētu startēt gan Maveriks Vinjaless, gan Fabio Kvartararo.

Lai gan Rosi sniegums vairs nav tik spožs kā viņa ziedu laikos, sportists aizvien saglabājis milzu popularitāti līdzjutēju vidū, līdz ar to arī spēlē lielu lomu "Yamaha" zīmola popularizēšanā. Šobrīd viņa komandas biedrs ir Vinjaless, kamēr jaunais un talantīgais Kvartararo pārstāv "Yamaha" satelītvienību "Petronas Yamaha SRT", taču abi rāda labāku sniegumu par Rosi un 2019. gada "MotoGP" sezonā pārspēja veterānu kopvērtējumā.

"Yamaha" vadība neslēpj, ka negatavojas atteikties no Rosi, taču reizē zināms, ka rūpnīcas vienības sastāvā 2021. gadā gribētu redzēt arī Vinjalesu un Kvartararo. Tagad Rosi paziņojis, ka pats varētu aiziet no "Monster Energy Yamaha" un pievienoties "Petronas Yamaha SRT", lai dotu abiem gados jaunākajiem braucējiem iespēju.

"Neredzu starp abām komandām lielu atšķirību," viņš saka. "Es labprātāk paliktu tur, kur esmu, bet mēs esam trīs kandidāti, kamēr vietas ir tikai divas. Pat, ja man būtu jāstartē "Petronas" sastāvā, man nešķiet, ka tā būtu slikta komanda. Bet var būt arī tā, ka Vinjaless izdomā iet prom, vai arī Kvartararo izlemj nomainīt pārstāvēto marku. Kurš gan zina, ko viņi domā? Man gribētos, lai būtu nedaudz vairāk laika, bet "MotoGP" viss parasti tiek izlemts jau gada sākumā. Man vajadzētu kādu pusi sezonas lēmuma pieņemšanai. Runāšu ar komandas vadību un centīšos noskaidrot, ko viņi domā."

Šobrīd Rosi ir jau 40 gadi, bet "karaliskajā" klasē viņš šogad brauks jau 21. sezonu. Pēdējo uzvaru itālis izcīnīja 2017. gada sezonas vidū, bet pēdējo "MotoGP" titulu - 2009. gadā. Savukārt pērn Rosi tikai divreiz kāpa uz pjedestāla un kopvērtējumā palika septītais, kas ir sportista sliktākais rezultāts karjerā, ja ņem vērā sezonas, kuros startēts visos posmos.

Izmantotie resursi:
The UK's No.1 motorcycle news, reviews and road...

     [+] [-]

, 2020-01-04 15:57, pirms 4 gadiem
damn... šitas ir dinozaurs, man vēl visi piena zobi nebija izkrituši, kad jau pa eurosportu ar draugiem skatījāmies/fanojām - puse par Rossi, otra puse par Capirossi