Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jasikonis: "Nekad nebiju izjutis tik lielas sāpes"

Juris Grīns
Juris Grīns

Jasikonis: "Nekad nebiju izjutis tik lielas sāpes"
Armins Jasikonis
Foto: Suzuki Racing

Lietuvas motokrosa lielākā cerība Armins Jasikonis šobrīd turpina atlabt no savainojuma, kas tika gūts pagājušās pasaules čempionāta sezonas izskaņā, taču tagad viņam ir par vienu problēmu vairāk - pēc "Suzuki" paziņojuma par programmas slēgšanu nākas meklēt citu komandu.

Jasikonim pavērās lieliska iespēja, kad Stefans Evertss un viņa vadītā "Suzuki" komanda parakstīja līgumu ar lietuvieti par startēšanu MXGP pasaules čempionātā. Viņam izdevās strauji progresēt, regulāri finišēt pirmajā desmitniekā un trīsreiz pat iekļūt vadošajā trijniekā (visas reizes tika izcīnīta trešā vieta). Posmā ASV Jasikonis negadījumā savainoja gūžu, kā rezultātā pēdējos divus posmus izlaida, kopvērtējumā ierindojoties 13. vietā.

"Atlabšana norit diezgan labi," stāsta Jasikonis. "Gūžas savainojums nav nekāds joks, bet tas dzīst pat ātrāk nekā tika cerēts. Ārsta prognozes ir cerīgas un tagad kustos jau daudz vairāk, radot kājai lielāku slodzi - varu pat paskriet un pabraukt ar velosipēdu. Izskatās, ka drīz būšu uz motocikla, bet tās sāpes, ko izjutu, bija lielas. Nekad neko tādu nebiju jutis. Sāpes turpinājās divas stundas, jo visu pa vietām viņi salika tikai slimnīcā."

Jasikonim jau bija noslēgts līgums par startēšanu "Suzuki" komandā 2018. gada sezonā, tomēr, kā zināms, rūpnīca aizgājusi gan no MXGP, gan MX2 klasēm.

"Bija sāpīgi to dzirdēt," saka lietuviešu motokrosa zvaigzne. "Tas notika tik vēlu, kad rūpnīcas komandas un pārējās labākās vienības jau ir nolīgušas braucējus nākamajai sezonai. Ir grūti, ja esi braucis tik lielā komandā kā "Suzuki". Man nav pieredzes ar citām šādām komandām, jo šis bija mans pirmais gads profesionālajā motokrosā. Ņemot vērā savainojumu, man bijis daudz brīva laika un uzreiz sāku meklēt citas iespējas, taču secināju, ka lielākoties viss jau ir aizņemts. Sava pašreizējā kontrakta ar "Suzuki" dēļ nedrīkstu teikt, ar ko esmu veicis pārrunas, bet noteikti braukšu MXGP. Tāds ir mans plāns un darīšu visu, lai to piepildītu. Tikai MXGP varu kļūt par vadošo braucēju."

Izmantotie resursi:
Motocross, MXGP and MXoN news, articles and...