Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latvijas motokrosa čempionāts iesākas ar igauņu triumfu Liepājā

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvijas motokrosa čempionāts iesākas ar igauņu triumfu Liepājā
Foto: Maigonis Vagalis

Svētdien Liepājā aizvadīts Latvijas motokrosa čempionāta pirmais posms, kur prestižākajās klasēs MX1 un MX2 pārspēku demonstrēja viesi no Igaunijas - Prīts Ratseps un Karels Kutsars, kamēr ātrākie no latviešiem bija Toms Macuks un Kristers Drevinskis.

Pirmajā braucienā MX1 klasē visu sacīkšu laiku vadībā atradās Prīts Ratseps, kuram 17 sekundes finišā zaudēja Dāvis Ivanovs. Sākotnēji Ivanovs bija otrais, bet sacensību vidū bija atkritis pat uz ceturto vietu, tad atkal pozīcijas atguva un divus apļus pirms beigām atgriezās otrajā vietā. Trešo vietu izcīnīja MX1 klases debitants Kārlis Sabulis, kurš bija otrajā pozīcijā, kad viņu apsteidza Ivanovs.

Arī otrajā braucienā Ratseps bija vadībā no starta līdz finišam, šoreiz finišējot 26 sekundes priekšā Tomam Macukam, kurš pirmajās sacensībās bija ieņēmis ceturto vietu. Šoreiz Macuks jau pašā sākumā pakāpās uz otro pozīciju, ko nosargāja līdz finišam. Jau trešajā aplī trešajā vietā iekārtojās Erki Kahro, šajā pozīcijā arī aizbraucot līdz finišam. Ivanovam šajā reizē ceturtā, bet Sabulim - piektā vieta.

Summējot MX1 klases rezultātus, Ratseps ir ieguvis uzvaru Latvijas čempionāta pirmajā posmā, kas notika "Laumas" mototrasē, Macuks ticis pie otrās, bet Ivanovs - trešās vietas. Sabulis debijā izcīnījis ceturto pozīciju, aiz sevis atstājot igauni Andero Lusbo. Neviens cits latvietis pirmajā desmitniekā neiekļuva.

MX1 rezultāti

VietaSportistsPunkti
1.Prīts Ratseps50
2.Toms Macuks40
3.Dāvis Ivanovs40
4.Kārlis Sabulis36
5.Andero Lusbo31
6.Ivans Baranovs29
7.Vjačeslavs Golovkins27
8.Martins Leoks23
9.Nerimants Jociuss22
10.Erki Kahro20

MX2 klasē dominējošs sniegums Karelam Kutsaram, kurš uzvarēja abos braucienos. Līdzīgi kā viņa tautietis Ratseps MX1 klasē, arī Kutsars bija vadībā no starta līdz finišam abās sacīkstēs, turklāt abas reizes tuvākos sekotājus pārspējot par vairāk nekā minūti.

Pirmajā braucienā pilnīga igauņu dominance - sacīkšu sākumā uz otro vietu pacēlās un šajā pozīcijā finišēja Aigars Leoks, kamēr Indreks Magi trešajā aplī nokļuva trešajā vietā, noturot to līdz finišam. Pabeidzot sacīkstes, Leoks no Kutsara atpalika 1 minūti un 2 sekundes. Tikmēr otrajā braucienā dažus apļus pirms finiša uz otro vietu pacēlās Kristers Drevinskis, kurš tā arī finišēja, bet Kutsaram zaudēja 1 minūti un 19 sekundes.

Posma summā Kutsaram uzvara, bet Drevinskis, kurš pirmo braucienu bija pabeidzis ceturtajā vietā, kopvērtējumā ieguva otro vietu. Trešo vietu izcīnīja Magi. No latviešiem Top 10 iekļuva arī Arnolds Sniķers, kuram sestā vieta, kā arī Ivo Šteinbergs, kurš astotais divu braucienu summā.

MX2 rezultāti

VietaSportistsPunkti
1.Karels Kutsars50
2.Kristers Drevinskis40
3.Indreks Magi40
4.Aigars Leoks40
5.Jans Jakobsons30
6.Arnolds Sniķers30
7.Johanness Nermans29
8.Ivo Šteinbergs27
9.Arons Lenziuss21
10.Hanss Prīdels20

Klasē MX85 abos braucienos un summā uzvarēja Mairis Pumpurs, aiz kura posmā palika Daniels Volovičs un Erlands Mackonis. Uldim Freibergam tikmēr pirmā un otrā vieta posmā atnesa uzvaru MX65 klasē, aiz viņa paliekot Robertam Lūsim un Jānim Kubuliņam. MX50 klasē abos braucienos pārāks bija Ričards-Alens Gaļcins, aiz kura divu sacensību summā palika Raivo Laicāns un Mats Skodžus.

MX125 klasē otrā un pirmā vieta braucienos uzvaru atnesa Raineram Žukam, kurš pārspēja Andresu Hīemagi un Timuru Petrašinu. Starp Senioriem pārākais abos braucienos bija Raimonds Baltgalvis, bet posmā aiz viņa - Gints Uzars un Arvis Sanders. Veterānu klasē, kā ierasts jau vairāku gadu garumā, nepārspējams bija Leons Kozlovskis, kurš uzvarēja abos braucienos, aiz sevis Liepājas posma kopvērtējumā atstājot Gvido Judeiku un Raivi Krastiņu.

Visi rezultāti: https://speedhive.mylaps.com/en/Eve...

Latvijas motokrosa čempionāts turpināsies 30. aprīlī Aizputē.