Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Arī Hamiltons kritizē riepas, "Pirelli" pagaidām neko negrasās mainīt

Juris Grīns
Juris Grīns

Arī Hamiltons kritizē riepas, "Pirelli" pagaidām neko negrasās mainīt
Luiss Hamiltons Malaizijas GP
Foto: SCANPIX SWEDEN

"Mercedes" pilots Luiss Hamiltons pievienojies tiem sportistiem, kas nosoda jaunās "Pirelli" riepas. Tomēr paši riepu ražotāji uzskata, ka kaut ko mainīt šobrīd būtu muļķīgi.

Hamiltons sezonas otrajā posmā Malaizijā ieguva trešo vietu, tomēr ceļš uz to esot bijis ne tas patīkamākais.

"Ar šīm riepām visiem braucējiem ir grūti," stāsta Hamiltons. "Ir ļoti grūti tās saglabāt, bet sevišķas grūtības man bija Malaizijā. Nespēju tās saglabāt tādā kondīcijā kādā vēlējos. Jau kopš sacīkstes sākuma taupīju degvielu, kas man prasīja daudz laika, bet ar riepām bija vēl sliktāk. Tas nav jautri... es nespēju izbaudīt sacīksti."

Hamiltons uzskata, ka agrāk, kad bija iespējams braukt uz spēju robežas un ne par ko citu nedomāt, viņam Formula 1 patikusi vairāk.

"Tagad nav tā kā agrāk, kad starp pitstopiem varēju visu laiku braukt uz maksimumu un riepas spēja to izturēt," viņš saka. "Tagad ir tā, it kā tev būtu iedoti tūkstoš dolāri, kas tev apzinīgi jāiztērē konkrēta perioda laikā. Sacensības tas padara daudz atšķirīgākas. Vairāk tagad nozīme ir stratēģijai, nevis tīrajam ātrumam."

"Pirelli" motoru sporta nodaļas vadītājs Pols Hemberijs uzskata, ka šobrīd kaut ko mainīt nebūtu prātīgi, lai gan iepriekš "Red Bull" komandas konsultants Helmuts Marko izteicās, ka itāļu rūpnīca apsolījusies iespējami drīz izveidot riepas, kas nedilst tik strauji.

"Sepangā bija pastiprināta nodilšanas pakāpe, taču mēs to zinājām jau iepriekš, jo šī trase ir īpaši prasīga, bet mūsu mīkstās riepas šogad ir vēl mīkstāka sastāva," skaidro Hemberijs. "Taču šobrīd rit tikai pirmās sekundes kopš sezonas sākuma un līdzšinējā pieredze rāda, ka komandas ātri iemācās strādāt ar riepām, kad sezonas gaitā turpina attīstīt mašīnu. Uzskatu, ka šogad būs tieši tāpat."

Izmantotie resursi:
Crash.Net | F1 & MotoGP | Motorsport News

     [+] [-]

, 2013-03-31 10:26, pirms 11 gadiem
tāpat Ferrari un Lotus uzliks veto ar vai bez Hamiltona čīkstēšanas. Pieregulēt mašīnu jaunām riepām ir vēl sarežģītāk nekā nomainīt riepu sastāvu.

     [+] [-]

, 2013-03-31 10:40, pirms 11 gadiem
visiem jau neizpatiksi,vieniem patik skatities biezo boksu apmeklejumi citiem patik ka vienmuli rinko masinas,man vairak patika vecajos laikos pitstopi ar degvielas uzpildi un ka komanda vareja izveleties riepu razotaju,visu pedejo gadu laika veiktas izmainas nav nesusas tik krasas parmainas,lai skatitajiem butu interesanti.Parmainas tika veiktas lai nebutu vienas komandas dominance,bet visos laikos bija viena komanda kas ir vienu soli prieksa,par komandu pavelem visos laikos ir stridejusies,cies pasi piloti un skatitaji.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-03-31 17:09, pirms 11 gadiem
fasans rakstīja: Red Bull visos laikos uzvarēs, gan bez Pirelli, gan ar Pirelli riepām. Mercedes ar Hamiltonu un Rosbergu ir nopietns spēks, un abi ir jauni, novēlu viņiem pacīnīties ar Ferrari un Red Bull.
tik spēcīga nav kā izskatās, pašlaik ieslēdzies cilvēciskais faktors un pārējie nemaz nav tik tālu atpalikuši.

     [+] [-]

, 2013-03-31 23:13, pirms 11 gadiem
Piekrītu Hamiltonam, trasē ir jācīnās un jābrauc, nevis jātaupa riepas. Savādāk rodas tādas situācijas, kad jābrauc un jācīnās ar riepām, nevis ar konkurentiem. Un tad liek taupīt riepas, neriskēt un necīnīties savā starpā, un tad rodas tādas situācijas kā Malaizijas GP.

     [+] [-]

, 2013-04-01 11:05, pirms 11 gadiem
Tās riepas ir izkropļojušas visu F1 būtību, nevis ātruma sacīkstes, bet gan izturības, lai tik gumija iztur.

     [+] [-]

, 2013-04-01 11:50, pirms 11 gadiem
Neizvēlēšos Pirelli nekad!