Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

No "Marussia" izmestais Racija vēlas startēt "Force India" komandā

Juris Grīns
Juris Grīns

No "Marussia" izmestais Racija vēlas startēt "Force India" komandā
"Force India" komandas F1 mašīna
Foto: Digitale/Scanpix

Brazīliešu autosportists Luišs Racija, kuram sākotnēji bija paredzēts debitēt F1 čempionātā jau šajā sezonā, nākamajā gadā cer startēt "Force India" sastāvā.

Pirms 2013. gada F1 sezonas GP2 vicečempions Racija bija noslēdzis līgumu ar "Marussia" komandu, tomēr sponsori laikus neveica apsolītos maksājumus un kontrakts ar viņu vēl pirms pirmā posma tika lauzts.

Tomēr 24 gadus vecais Racija nav zaudējis cerību debitēt pasaules čempionātā un atzīst, ka viņu savā sastāvā gatava uzņemt "Force India" vienība. Taču tam nepieciešami sponsori.

"Tā ir mana iespēja," radiostacijai "Jovem Pan" izteicies Racija. "Viņi ir ļoti interesēti šajā sadarbībā, tomēr man ir nepieciešama sponsoru nauda. "Force India" nevēlas, lai kaut kas neizdotos, tāpēc projektu plāno uz vismaz diviem gadiem - šogad man būtu jāgatavojas, bet nākošgad es kļūtu par sacīkšu pilotu."

Tas nozīmē, ka jau šogad Racija varētu kļūt par "Force India" rezerves un testu pilotu, piedaloties arī piektdienu treniņbraucienos F1 posmos.

Šobrīd "Force India" aizvada vienu no labākajām sezonā savā F1 vēsturē un kopvērtējumā pēc pirmajiem četriem posmiem ieņem piekto vietu, apsteidzot pat "McLaren". Komanda par savu mērķi šogad uzstādījusi vismaz sestās vietas izcīnīšanu Konstruktoru kausā.

"Mūsu mērķis, kā minimums, ir iegūt sesto vietu," intervijā britu žurnālam "Autosport" izteicies komandas vadītāja vietnieks Bobs Fernlijs. "Tagad esam piektie, tikai trīs punktus priekšā "McLaren". Vai spēsim viņus noturēt aiz muguras visu sezonu? Tas būs grūti, bet uz to mēs iesim."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...
Eurosport.com - Sports News | Sports Scores |...

  +1 [+] [-]

, 2013-04-30 12:30, pirms 11 gadiem
Protams, ja nauda nak lidzi daudziem bus vajadzigs, nebus nauda nebus nevienam vajadzigs, diemzel ta tas ir, ar vienkarsu talantu cauri netikt, ja nav paveicies noklut kadas bagatakas komandas jauno brauceju attistibas piramdida, tad atliek vieniga ceribu uz naudigu sponsoru.

     [+] [-]

, 2013-05-01 09:46, pirms 11 gadiem
Ar laiku F1 brauks tiešām vislielākie talanti un tie kuriem būs visbiezākie maki. Ferrari, Mercedes, Lotus, McLaren, Red Bull varēs atļauties maksāt pilotiem, bet pārējās lai noturētos virs ūdens prasīs naudu par braukšanu.