Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Blogs: Desmit potenciālie "Red Bull" piloti

Juris Grīns
Juris Grīns

Blogs: Desmit potenciālie "Red Bull" piloti
Marks Vēbers
Foto; AFP/Scanpix

Pēc tā sauktās "Multi-21" sāgas "Red Bull" komandas pilotu Sebastiana Fetela un Marka Vēbera starpā valda saspringta gaisotne. Aplūkosim desmit pilotus, kas ir reālākie kandidāti uz Fetela komandas biedra lomu 2014. gada sezonā.

Marks Vēbers

Lai gan tieši iespējamās Marka Vēbera aiziešanas dēļ tik daudz tiek runāts par komandas sastāva maiņu, nav šaubu, ka viņš tomēr varētu pagarināt līgumu uz vēl vienu sezonu. Par to tiešāk vai netiešāk izteicies gan pats Vēbers, gan "Red Bull" īpašnieks Dītrihs Matešics, komandas vadītājs Kristians Horners un padomnieks Helmuts Marko. Ir pilnīgi skaidrs, ka Vēbers šeit nejūtās kā mājās, tomēr situāciju diezgan precīzi raksturo fakts, ka Vēberam maksā pietiekami lielu algu, lai to pieciestu, turklāt nevar aizmirst, ka "Red Bull" nosacīti ir ātrākā F1 mašīna.

Kimi Raikonens

"Red Bull" sponsorēja Kimi Raikonenu, kad soms startēja rallijā un abu pušu starpā sadarbības taciņa jau ir iestaigāta. "Red Bull" būtu gatavi un varētu atļauties maksāt Raikonenam viņa līmenim atbilstošu algu, turpretī soms diezgan droši varētu garantēt labus rezultātus, turklāt viņš un Fetels ir labi draugi. Šķietami ideāls salikums. Tomēr Raikonens nezina, vai vēlas mainīt komandu, jo jau vairākas reizes izteicies, ka nauda nav noteicošais faktors. No otras puses viņš vienmēr teicis, ka viņu interesē tikai uzvaras. Ar "Red Bull" to noteikti būtu vairāk, turklāt jauns izaicinājums būtu Fetela pārspēšana, kas līdz šim nevienam komandas biedram tā īsti nav izdevies.

Daniels Rikjardo

Ja "Red Bull" paaugstinātu amatā savā "B" komandā "Toro Rosso" braucošo Danielu Rikjardo, tas būtu lielāks risks, taču būtu iespējams nošaut vairākus zaķus ar vienu šāvienu. Austrālietis vēl ir jauns (24 gadi), tātad kopā iespējama ilga un stabila sadarbība, un tāpat viņš noteikti neprasītu lielu algu. Rikjardo pierādījis, ka ir ātrs, ja to ļauj tehnika, tomēr uz vienu jautājumu atbildi pirms laika nebūs iespējams iegūt - ko viņš spēs parādīt startējot ar vadošā līmeņa tehniku? Ne tik senā vēsturē ir pierādījumi, ka dažiem tas sagādā problēmas, kamēr ar viduslīmeņa komandu sasniegti daži teju sensacionāli rezultāti.

Žans-Eriks Verņē

No tā paša plauktiņa ir arī Žans-Eriks Verņē, kurš kopā ar Rikjardo otro sezonu startē "Toro Rosso" rindās. Statistiski abiem rezultāti bijuši diezgan līdzīgi un pērn francūzis pat sezonu noslēdza priekšā Rikjardo, taču šogad situācija ir mainījusies un austrālietis pierādījis, ka labāk spēj sadzīvoti ar untumainajām "Pirelli" riepām, kas savukārt izpaužas rezultātos. Verņē ir vēlreiz jāpārspēj Rikjardo un tad ceļazīme uz "Red Bull" varētu būt kabatā. Citādi uz viņu attiecas tie paši plusi un mīnusi, kas Rikjardo gadījumā. Faniem noteikti patīk tas, ka Verņē ir atraktīvāks braucējs.

Sebastians Buemī

Šveices pārstāvim Sebastianam Buemī tika dotas tās pašas iespējas, kas Rikjardo un Verņē, taču nevarētu teikt, ka viņš to pilnībā izmantoja. Viņš tika izmests no "Toro Rosso" komandas pamatsastāva 2011. gada sezonas izskaņā kopā ar otru pilotu Haimi Algersuari, tomēr palika "Red Bull" ģimenē, turpinot darbu kā testpilots. Nekādā ziņā negribētos apgalvot, ka Buemī ar kaut ko ir sliktāks par Rikjardo un Verņē, taču viņam ir liels pluss - šis pilots ir daudz pieredzējušāks, daudz vairāk strādājis ar "Red Bull" komandu, kurā ir oficiālais testpilots. Turklāt arī viņam nebūtu jāmaksā liela alga.

Pols di Resta

Pašlaik Pols di Resta startē "Force India" komandā, taču tik pat labi sezonas beigās viņš šo vietu var zaudēt kādam, kurš var samaksāt par iespēju piedalīties sacīkstēs. Piemēram, brazīlietis Luišs Racija izteicies, ka "Force India" ir piekrituši sadarbībai, ja viņš spēs par to samaksāt. Turklāt ir skaidrs, ka Di Restam ir lielas ambīcijas un tās viņš šajā komandā nepiepildīs. Pirms šīs sezonas skotam jau bija sarunas ar "McLaren" un nebūtu jābrīnās, ja jau tuvākajā nākotnē viņam tiktu dota iespēja startēt kādā no "top" komandām.

Žils Bjanki

Žils Bjanki - viens no pilotiem, kas vēl nav paguvis sevi līdz galam pierādīt, taču viennozīmīgi ir augtas klases braucējs. Francūzis debitēja F1 tikai šogad, turklāt gandrīz nejauši, jo pēdējā brīdī aizvietoja Luišu Raciju krievu komandā "Marussia". Pašlaik Bjanki ir pierādījis sevi kā ātrāko no "Marussia" un "Caterham" pilotiem, bet neko vairāk no viņa arī nevar prasīt, jo to neļauj tehnika. Bjanki labi saprot, ka viņa vieta ir kādā no ātrākajām komandām un "Red Bull" varētu spert arī šādu soli, ko gan varētu apgrūtināt fakts, ka viņš ir "Ferrari" akadēmijas sastāvā un itāļi pat apsolījuši, ka nākotnē varētu piedāvāt vietu savā komandā. Laiks rādīs, bet Bjanki agri vai vēlu cīnīsies par uzvarām.

Felipe Masa

Nevarētu teikt, ka Felipes Masa kandidatūra tiek apsriesta, taču viņš varētu būt labs aizstājējs Vēberam. Pieradis pildīt otrā pilota lomu "Ferrari" komandā, brazīlietis būtu lielisks palīgs Fetelam, turklāt ar potenciālu uz augstiem sasniegumiem. 2008. gadā viņš gandrīz kļuva par pasaules čempionu un, lai gan šādus "gandrīz" ātri aizmirst, tas ir vērā ņemams fakts. Masa šogad pēc neveiksmīga karjeras perioda ir strauji progresējis un atkal spēj pabraukt ātri. Ar "Ferrari" viņam ir līgums līdz šīs sezonas beigām un nav zināms, kas notiks tālāk. Iespējams, Maranello rūpnīca gribēs nolīgt Bjanki, lai nepalaistu jauno talantu vējā.

Romēns Grožāns

Šobrīd Romēns Grožāns vēl ir "autsaiders" uz šo vietu, taču viss varētu mainīties sezonas beigās. Nedrīkst aizmirst, ka šī viņam ir tikai otrā pilnā sezona F1 un pēc avārijām un kļūdām bagātā karjeras sākuma, šogad jaunais francūzis ir ievērojami progresējis stabilitātes ziņā un viņa ātrumu pierāda pjedestāls iepriekšējā posmā Ķīnā. Ja Grožāns turpinās tādā pašā virzienā, sezonas izskaņā viņš jau būs pierādījis, ka spēj būt ātrs "top" komandas sastāvā, lai gan vēl nav kļuvis pārāk dārgs.

Antonio Fēlikss da Košta

Kristians Horners ir apstiprinājis, ka Antonio Fēlikss da Košta ietilpst "Red Bull" komandas plānos, tādēļ viņa kandidatūru pilnībā izslēgt nedrīkst. Portugāļu jaunietim nav F1 pieredzes, taču viņš ir pierādījis savu ātrumu citās disciplīnās. Nebūtu arī brīnums, ja vadošā komanda nolīgtu debitantu, jo šim čempionātam reizēm raksturīgi diezgan negaidīti pavērsieni.

Kurš būtu pelnījis Fetela komandas biedra vietu?

  • 34

  • 81

  • 25

  • 9

  • 18


  +1 [+] [-]

, 2013-04-30 19:25, pirms 11 gadiem
Es zinu ko viņam vajag - trako Takumu Sato.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-04-30 19:50, pirms 11 gadiem
Es par Masu,nu jauna komanda un jaunas ambicijas

     [+] [-]

, 2013-04-30 20:01, pirms 11 gadiem
Heinz Harald Frentzen atgriezīsies F1 un būs komandas biedrs Vettelam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-04-30 21:41, pirms 11 gadiem
rezgalis007 rakstīja: Es zinu ko viņam vajag - trako Takumu Sato.
lielāka jēga būtu no Kobajaši, ja vien jap''ni atkal neienāks atpakaļ F1 ar savu komandu un šo nesavāks pie sevis. Vismaz runas klīst.

  +3 [+] [-]

, 2013-05-02 01:08, pirms 11 gadiem
Marks Vēbers ir no Austrālijas, bet Red Bull ir Eiropas (Austrijas) komanda. Tā kā Eiropas tirgus ir svarīgs šai limonādes komandai un Fetels pārstāv Eiropu, turklāt ir austriešu kaimiņš, tad Fetela komandas biedrs maz ticams, ka būs eiropietis. Japānis? Austrālis? Brazīlis? Let's wait and see.