Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Marussia" motorus piegādās "Ferrari" vai "Mercedes"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Marussia" motorus piegādās "Ferrari" vai "Mercedes"
"Marussia" komandas mašīna
Foto: Digitale/Scanpix

Krievijas F1 komanda "Marussia" pēc šīs sezonas izbeigs sadarbību ar līdzšinējiem motoru piegādātājiem "Cosworth", bet no 2014. gada plāno sadarboties ar "Ferrari" vai "Mercedes".

"Marussia" ir vienīgā F1 komanda, kas šogad startē ar "Cosworth" dzinējiem, taču pirms jaunās turbo ēras sākšanās britu rūpnīca visticamāk atstās šo čempionātu. Jau ziņojām, ka "Renault" šobrīd veic sarunas ar "Toro Rosso" un vairāk jaunas komandas apkalpot nevēlas, tāpēc "Marussia" nāksies sarunāt sadarbību ar "Ferrari" vai "Mercedes".

"Tā noteikti būs kāda no šīm divām rūpnīcām," krievu medijam "Championat" atzinis "Marussia" izpilddirektors Endijs Vebs. "Pēc "Cosworth" aiziešanas mums būs jāizvēlas starp "Ferrari" un "Mercedes". Mēs veiksim sarunas ar abiem."

Viņš turpina: "Skaidrs, ka savarīgu lomu spēlēs cena, jo jaunie motori maksās dārgāk kā tie, ko izmantojam pašlaik. Ir jābūt drošiem, ka izvēlēsimies pareizos partnerus. Ceru, ka paziņojumu par to varēsim sniegt jau tuvāko četru nedēļu laikā."

Tā kā šobrīd komandā startē "Ferrari" protežē Žils Bjanki, kurš visticamāk turpinās startēt sastāvā arī 2014. gadā, daudz ticamāka ir tieši iespējamā sadarbība ar Maranello rūpnīcu. Tomēr lēmums jāpieņem ātri, jo komandai pēc iespējas ātrāk jāzina, kādam motoram būs jāpielāgo jaunais mašīnas modelis.

"Mūsu 2014. gada mašīna jau atrodas vēja tunelī," atklāj Vebs. "Ātrs lēmums motoru jautājumā noteikti palīdzētu."

Izmantotie resursi:
Чемпионат.com: новости спорта - Чемпионат.com
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

  +1 [+] [-]

, 2013-03-30 18:05, pirms 11 gadiem
Gan jau ka Marussia ņems Ferrari motorus, tieši Bjanki dēļ

     [+] [-]

, 2013-03-30 18:14, pirms 11 gadiem
Tgd Marjusa lidos

  +4 [+] [-]

, 2013-03-30 18:21, pirms 11 gadiem
marusjai labak jau piestāvētu savi ladas motori !

     [+] [-]

, 2013-03-30 20:59, pirms 11 gadiem
Kaut kā neticu, ka Bjanki paliks Marussia. Tā nav un nekad nav bijusi viņa līmeņa komanda.
Domāju, ka viņam drīzāk tiks atrasta vieta Sauber sastāvā, jo palikšana Marussia tādam talantam būs stāvēšana uz vietas vai pat iešana atpakaļ.
Arī paši Sauber drīzāk paņems Bjanki nekā maksājošo Gutjeresu no kura vismaz pagaidām neizskatās, ka var gaidīt kādu artavu punktu izteiksmē.

     [+] [-]

, 2013-03-31 10:20, pirms 11 gadiem
Ahmeds rakstīja: marusjai labak jau piestāvētu savi ladas motori !
jā var tak ielikt 1.3 litrīgo 4 cilindru turbīnas vietā ventilatoru un močī.
Bet kapēc viņi negrib ņemt HONDU? Maki gatavi izmantot un droši vien tie būs lētāki nekā Ferrrari