Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Botass izkonkurē Okonu un paliks "Mercedes" komandā

Ints Megnis
Ints Megnis

Botass izkonkurē Okonu un paliks "Mercedes" komandā
Lūiss Hamiltons un Valteri Botass. Foto: Mercedes-AMG Petronas Motorsport

F1 vadošā komanda "Mercedes" izlēmusi kā Lūisa Hamiltona pārinieku sastāvā paturēt somu pilotu Valteri Botasu, kaut arī nopietni domāja par Estebana Okona piesaistīšanu. Pats Okons ceturtdien apstiprināts kā Daniela Rikjardo pārinieks "Renault" vienībā.

Par to, ka Botass paliks sastāvā arī uz ceturto sezonu, "Mercedes" pavēstīja ceturtdienas rītā, sākoties Beļģijas "Grand Prix" posmam. Vienības vadītājs Toto Volfs iepriekš bija atzinis, ka izvēle starp Botasu un Okonu nav viegla.

Botass uz "Mercedes" pārgāja pirms 2017. gada sezonas, aizstājot karjeru noslēgušo pasaules čempionu Niko Rosbergu. Viņš kopš tā laika ir izcīnījis piecas uzvaras, esot stabils punktu nesējs Konstruktoru kausa ieskaitē.

"Esmu ļoti laimīgs un lepns būt daļa no komandas arī ceturto sezonu," paudis Botass, sakot paldies par ticību viņam. "Mans sniegums katru gadu kļūst arvien labāks un šī ir lieliska ziņa, kā iesākt 2019. gada sezonas otro pusi. Mans mērķis ir kļūt par F1 čempionu un ticu, ka "Mercedes" ir labākā vieta, kur šo mērķi 2020. gadā sasniegt."

22 gadus vecais Okons šosezon pilda "Mercedes" testpilota pienākumus un viņam ir ilgtermiņa saistības ar Vācijas autoražotāju. Tomēr, tā kā šogad viņam vieta nevienā komandām neatradās, "Mercedes" meklēja iespējas, kur francūzim startēt nākamgad, un viens no variantiem bija Okona iecelšana par Lūisa Hamiltona komandas biedru.

"Bijām izvirzījuši Valteri uzdevumu, atgriezties vēl spēcīgākam nekā 2018. gada pirmajā pusē, un viņš to izpildīja, šogad vairākas reizes parādot tiešām iespaidīgu sniegumu," saka Volfs. "Viņš ir izsalcis un vēlas turpināt celt savu līmeni."

Okons šosezon nav saņēmis iespēju braukt ar "Mercedes" formulu brīvajos treniņos, kā arī viņam ir limitētas testu iespējas. Vēlāk ceturtdien tika apstiprināta informācija, kas bija neoficiāli izskanējusi jau iepriekš, un nākamajā sezonā Okons pievienosies "Renault". Francūža pāreja uz "Renault" tika prognozēta jau pirms šīs sezonas, tomēr komandai šokējoši izdevās no "Red Bull" piesaistīt Danielu Rikjardo. Tagad viņš kļūs par Rikjardo komandas biedru, aizstājot Niko Hilkenbergu. Vācietis Hilkenbergs pagājušo sezonu noslēdza kopvērtējuma septītajā vietā, bet šogad viņš ir vien četrpadsmitais, atrodoties arī aiz Rikjardo.

Okons F1 debitēja 2016. gada vidū, pārstāvot "Manor Racing", bet nākamajā sezonā pārgāja uz "Force India" un uzreiz tika pie iespaidīgiem 87 punktiem, izcīnot astoto vietu kopvētējumā. Pērn viņš nopelnīja 49 punktus, bet ziemā kļuva par "Mercedes" rezerves pilotu.

Izmantotie resursi:
https://www.motorsport.com/f1/news/...

     [+] [-]

, 2019-08-29 15:24, pirms 5 gadiem
Okuns uz Reni jau ir oficiāli. Tagad Hulks uz Haas, lai gan ir spekulācijas, ka gaidīs kas notiks ar RB.