Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Mercedes" noliedz, ka būtu pārkāpuši F1 noteikumus

Juris Grīns
Juris Grīns

"Mercedes" noliedz, ka būtu pārkāpuši F1 noteikumus
Luiss Hamiltons
Foto: Digitale/Scanpix

F1 komanda "Mercedes" noliedz, ka būtu pārkāpusi noteikumus, aizvadot "Pirelli" riepu testus.

Jau vēstījām, ka "Mercedes" komanda kopā ar "Pirelli" pagājušajā nedēļā Barselonā, nevienam citam nezinot, veica riepu testus, kuros tika izmantota 2013. gada formula. Teorētiski veikt testus sezonas laikā ir aizliegts, taču šis varētu būt izņēmums.

"Daudz kas jau ir ticis pateikts, taču vēl nav pateikts viss," izteicies "Mercedes" komandas līdzīpašnieks Toto Vulfs. "F1 noteikumi paredz, ka "Pirelli" ir tiesības sezonas laikā ar kādu no komandām veikt testus, kas nepārsniedz 1000 kilometrus, ja vien šāda iespēja ir piedāvāta visām komandām."

Tieši tā arī varētu izrādīties galvenā problēma, jo vismaz četru komandu pārstāvji preses pārstāvjiem pagaidām atzinuši, ka šādu piedāvājumu nav saņēmuši. "Red Bull" vienība, kas Starptautiskajai automobiļu federācijai (FIA) iesniedza protestu, nosūdzot "Mercedes" it kā nelegālu testu veikšanā, apgalvo, ka šo uzaicinājumu saņēmusi, tomēr no tā atteikusies.

Jau vēstījām, ka "Pirelli" riepu testus nesen veica arī "Ferrari" komanda, kas gan izmantoja 2011. gada F1 modeli. Arī viņi ir iesnieguši protestu pret "Mercedes", kas testos pielietoja šobrīd čempionātā izmantotās mašīnas.

"Mēs cienām FIA un gribam, lai šī situācija tiktu atrsināta," piebilst Vulfs. "Tad jau redzēsim, kāds būs iznākums."

Izmantotie resursi:
Home
-
SportsBusiness Daily

  +4 [+] [-]

, 2013-05-29 11:34, pirms 11 gadiem
Lai dod katrai komandai iespēju testēties tos 1000km un miers, tad nebūs nekādi kašķi. Bet nē, testēties nedrīkst, bet tomēr var ja izmanto to un šito un piedāvā citiem. Kurš pateiktu nē?!

Vai nu var testēties vai nu nevar!

  +5 [+] [-]

, 2013-05-29 11:52, pirms 11 gadiem
Ta, ta kam tad tie piedavajumi tiek izteikti, si briza 3 bagatakajam komandam Red Bull, Mercedes un Ferrari. Red Bull pietika prata atteikties, jo ta jau pedejos gadus visu lur uz viniem un mekle kur piekasities, Ferrari izvelejas vidus celu, kaut gan tas ari nebija isti godigi, jo tapat pirms laika iepazinas ar riepu ipatnibam kaut ari ar vecu masinu, tau pedejos 3 gadus f-1 nav ipasi manijusies, Mercedes gan savarija sudus, ja viniem tagad peksni naks labi rezultati noteikti bus sods, jo panakumi tiks norakstiti uz testiem.

Normalas izejas te nav, Mercedes jasoda, jo savadak kurnesana nebeigsies, testus piedavat citam nav jega, jo tam kuram viss ir kartiba atteiksies un nelaus ari citam testet, to vajadzeja jau pirms sezonas sarunat.

  +8 [+] [-]

, 2013-05-29 13:03, pirms 11 gadiem
Zombijs rakstīja: Ta, ta kam tad tie piedavajumi tiek izteikti, si briza 3 bagatakajam komandam Red Bull, Mercedes un Ferrari. Red Bull pietika prata atteikties, jo ta jau pedejos gadus visu lur uz viniem un mekle kur piekasities, Ferrari izvelejas vidus celu, kaut gan tas ari nebija isti godigi, jo tapat pirms laika iepazinas ar riepu ipatnibam kaut ari ar vecu masinu, tau pedejos 3 gadus f-1 nav ipasi manijusies, Mercedes gan savarija sudus, ja viniem tagad peksni naks labi rezultati noteikti bus sods, jo panakumi tiks norakstiti uz testiem.

Normalas izejas te nav, Mercedes jasoda, jo savadak kurnesana nebeigsies, testus piedavat citam nav jega, jo tam kuram viss ir kartiba atteiksies un nelaus ari citam testet, to vajadzeja jau pirms sezonas sarunat.
Viss jau pirms sezonas bija sarunāts - sezonas laikā testi nenotiek. Izņēmums 3dienu jauno pilotu testi un kkādi tur taisnvirziena kustības testi aerodinamikai ja nemaldos vēl tika minēti. FIA izsūtīja visām komandām vēl vēstuli, noteikumos tas viss ir atrunāts utt.
Vnk merši tagad izliekas par muļķīšiem - tipa mēs neko nezinām - Pirelli piedāvāja, teica ka viss kārtībā, saskaņots utt., var maukt un mēs braucām...bet nu noteikumi ir noteikumi...sodam ir jābūt un es te saskatu tikai dvisu variantus - vai nu nenormālo piķi, lai nevienam līdzīgus pigorus negribētos taisīt, vai atņemt punktus. Likt mazu piķi nav jēga un izslēgt no čempja ir vēl bezjēdzīgāk.

  +3 [+] [-]

, 2013-05-29 15:08, pirms 11 gadiem
Jāpiedāvā ir visām komandām! Interesanti, un ja visas pateiks jā, ko tad?!

Vai pateiks - mēs piedāvājam testus visiem, bet reāli testēsies Mercedes, piekrītiet! Kurš piekritīs?

Vai nu visiem vai nevienam, lai uztaisa testu dienu, sabrauc visas komandas un mauc. Visiem ir iespēja, lai neviens nekurnētu!

Bet tā jau man tik tāda doma, lielajiem jau vajag emocijas, skandālus, pārdzīvojumus, aizliegumus, sodus - tas viss ir bizness!!!!!!