Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Lotus" pagaidām negatavojas nomainīt Grožānu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Lotus" pagaidām negatavojas nomainīt Grožānu
Viena no Grožāna avārijām Monako GP
Foto: Digitale/Scanpix

Neskatoties uz daudzajām kļūdām, ko Monako notikušajā F1 nedēļas nogalē pieļāva Romēns Grožāns, pagaidām "Lotus" komanda viņam ļaus turpināt startēt.

Pēc salīdzinoši laba sezonas sākuma, kad pirmajos četros posmos tika izcīnīti punkti un Bahreinā pat iekarots goda pjedestāls, sekojušas divas izstāšanās. Monako nedēļas nogalē Grožāns pamanījās piedzīvot pat četras avārijas, tostarp sacensībās izraisīt sadursmi ar "Toro Rosso" pilotu Danielu Rikjardo, par ko tiesneši viņam piesprieduši desmit starta vietu sodu uz nākamo F1 posmu.

"Lotus" boss Eriks Buljē beidzot varētu zaudēt pacietību un nomainīt Grožānu ar savu rezerves braucēju Davidi Valseki, kurš ir 2012. gada GP2 čempions, raksta atsevišķi preses izdevumi.

"Es nevēlu viņam neko sliktu," itāļu pilots izteicās vēl decembrī. "Tomēr, ja viņa sniegums būs nepietiekami labs, esmu favorīts uz viņa vietu."

Žurnālisti uzdeva Buljē tiešu jautājumu, vai viņš gatavojas dot iespēju Valseki, uz ko "Lotus" šefs atbildēja, ka "pagaidēm, nē", apstiprinot, ka iesākumā notiks pārrunas ar pašu Grožānu.

"Gribam, lai viņš nezaudē savu ātrumu, tajā pašā laikā spēj kontrolēt situācijas, kā tas bija sezonas pirmajos posmos," piebilst Buljē.

Pēc aizvadītām sešām sacīkstēm "Lotus" vadošais pilots Kimi Raikonens ar 86 punktiem kopvērtējumā ir otrais, bet Grožāna kontā ir 26 punkti un francūzis ierindojas devītajā pozīcijā. Savukārt "Lotus" vienība, kas Monako GP guva tikai vienu punktu, Konstruktoru kausā ieņem trešo vietu, par trim punktiem apsteidzot "Mercedes".

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...
f1.com

  +3 [+] [-]

, 2013-05-29 11:04, pirms 11 gadiem
Ir viena būtiska nianse, Lotus dāsnais sponsors Total ir franču kompānija, kas komandā grib redzēt franču pilotu.
Ja Lotus cer saglabāt komandā Kimi, tad nauda viņiem ir nepieciešama.

  +3 [+] [-]

, 2013-05-29 12:27, pirms 11 gadiem
Ta vins ir, tur sobrid naudas lieta un nav ari tirgu neviena laba briva francu pilota, tikai Bianchi, bet to vairak var saukt par Ferrari treso pilotu, tacu, kas zina, ja Lotus sadoma nakosgad Ferrari motoru likt tad visadi var gadities

  +1 [+] [-]

, 2013-05-29 14:16, pirms 11 gadiem
Lotus vispār nav naudas, un par pagājušo sezonu ir jāatdod 88mio $ parāds, līdz ar to, es domāju, ka viņi cenšas jau šosezon pārdot Raikonenu citai komandai un par to saņemt piķi, jo punkti paliek un braucējs var mainīt komandu.

     [+] [-]

, 2013-05-31 19:20, pirms 11 gadiem
cau ata :-0