Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Alonso: "Hamiltons ir grūts komandas biedrs"

Alonso: "Hamiltons ir grūts komandas biedrs"
Fernando Alonso
Foto: LaPresse/Scanpix

Divkārtējais F1 pasaules čempions Fernando Alonso atzinis, ka pašreizējais sezonas līderis Lūiss Hamiltons ir "grūts" komandas biedrs Niko Rosbergam. Tāpat Alonso uzskata, ka Hamiltons šobrīd ieguvis ļoti svarīgu pārspēku cīņā par titulu.

Lai gan pirms kāda laika Rosbergs bija ievērojami atrāvies no otra "Mercedes" pilota Hamiltona, britam kopvērtējumā izdevās sadeldēt vācieša pārsvaru un šobrīd viņš jau pārņēmis vadību čempionātā. Abu starpā pēc Ungārijas "Grand Prix" ir 6 punkti.

"Hamiltons atrodas labā situācijā," intervijā spāņu radiostacijai "Cope" sacīja "McLaren" pilots Fernando Alonso, kurš savulaik pats bija komandas biedrs Hamiltonam. "Viņš panāca Rosbergu no aizmugures un sportā, kad tu noķer līderi, tajā brīdī iegūsti kaut ko būtisku. Un otrādi - ja pilots, kurš bijis vadībā, ticis noķerts un apsteigts, tas piedzīvo kaut ko līdzīgu mazai krīzei. Līdz ar to, lai gan punktu ziņā abi ir līdzīgā situācijā, Hamiltons izskatās spēcīgāks un labāks pretendents uz titulu."

2007. gadā Alonso un Hamiltons startēja "McLaren" sastāvā. Tieši Ungārijā kvalifikācijā Alonso nobloķēja savu toreizējo komandas biedru, lai viņš nevarētu pagūt veikt pēdējo lidojošo apli, kā rezultātā tika sodīts. Hamiltonam toreiz izdevās uzvarēt sacīkstēs. Deviņus gadus vēlāk, pagājušajā sestdienā, Rosbergs, iespējams, ignorējot dzeltenos karogus (tiesneši notikušo izmeklēja, bet sodu nepiešķīra), pēdējā brīdī pacēlās uz pirmo pozīciju un ieguva "pole position". Sacīkstēs tomēr atkal uzvarēja Hamiltons, kurš pārņēma vadību jau startā.

"Jā, tas viss man atgādināja šī lietas," apstiprina Alonso. "Teiksim tā - Rosbergam nav patrāpījies "viegls" komandas biedrs. Trasē Hamiltons ir ļoti spēcīgs, ļoti ātrs un nekad nekļūdās. Turklāt ārpus trases viņam ir liela ietekme. Lai Rosbergam veicas ar to visu! Viņš nedrīkst kļūdīties, jo, lai gan ir viens no labākajiem pilotiem pasaulē, arī ārpus trases viņš var izjust spiedienu."

Cīņu par titulu Hamiltons un Rosbergs turpinās šīs nedēļas nogalē Vācijā, kas būs pēdējais F1 posms pirms gandrīz mēnesi garā vasaras pārtraukuma.

Izmantotie resursi:
thejudge13 | F1: Daily International News...


, 2016-07-28 19:44, pirms 8 gadiem
Alonso saka: "Trasē Hamiltons ir ļoti spēcīgs, ļoti ātrs un nekad nekļūdās."
Tieši otrādi, Hamiltons pieļauj kļūdas, sezonas sākumā pat tādas, kuras varētu pieļaut debitanti, tomēr izšķirošajos momentos viņš kļūdās daudz mazāk nekā konkurenti, kas arī izšķir rezultātus cīņa par titulu.
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.