Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso: "Nevaram atļauties kļūdas"

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso: "Nevaram atļauties kļūdas"
Alonso pēc ierašanās Silverstounā
Foto: Digitale/Scanpix

"Ferrari" pilots Fernando Alonso, gatavojoties šonedēļ gaidāmajai Lielbritānijas GP izcīņai, atrodas 36 punktus aiz F1 čempionāta līdera Sebastiana Fetela. Spānis norāda, ka kļūdīties nedrīkst.

Alonso aizvadīto septiņu posmu laikā četras reizes kāpis uz goda pjedestāla, tostarp guvis divas uzvaras. Tomēr Fetels bijis stabilāks, nevienā sacīkstē nav finišējis zemāk par ceturto vietu, uzvarējis trīs sacīkstēs un šobrīd atrodas komfortablā attālumā no Alonso.

"Brīdī, kad atrodamies 36 punktus aiz līdera, kļūdīties vairs nedrīkst," preses konferencē pirms treniņbraucieniem Silverstounā sacīja Alonso. "Nepieciešams katrā nedēļas nogalē iegūt maksimāli daudz punktus. Ja spēsim finišēt priekšā Fetelam, tas būs lieliski, taču, ja nē, galvenais ir zaudēt iespējami mazāk punktus."

Alonso uzskata, ka šo deficītu vēl ir iespējams dzēst.

"Pērn pēc sacīkstēm Moncā es atpaliku apmēram 40 punktus un tas bija par daudz," viņš stāsta. "Šobrīd tie ir 36 punkti, kas nav ideāla situācija, tomēr tas arī nav pasaules gals."

Divkārtējais F1 čempions domā, ka Silverstounā viņam ir labas izredzes uzvarēt.

"Šai trasei vajadzētu būt piemērotai mūsu mašīnām," prognozē Alonso. "Pēdējos trīs vai četrus gadus šeit esam bijuši samērā konkurētspējīgi. Silverstouna ir mazliet līdzīga Ķīnas un Barselonas trasēm, kurās mums šogad mašīnas bija visātrākās. Cerības ir lielas, tomēr "Red Bull" šeit dominē jau kopš 2009. gada. Arī "Mercedes" ir kļuvusi ātrāka. Cīņa šonedēļ būs sīva."

Izmantotie resursi:
Formula 1, Formula 2, GP2, GP3, F3 and MotoGP...