Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Arī "Ferrari" veikuši slepenus riepu testus

Juris Grīns
Juris Grīns

Arī "Ferrari" veikuši slepenus riepu testus
"Mercedes" piloti Hamiltons un Rosbergs
Foto: SCANPIX SWEDEN

Kamēr "Mercedes" komanda jau iekļuvusi jauna skandāla epicentrā, jo veikusi slepenus testu braucienus, izrādās, tādos piedalījusies arī "Ferrari" komanda.

Jau vēstījām, ka "Mercedes" tiek apsūdzēti slepenos "Pirelli" riepu testos pēc Spānijas GP izcīņas. Ja komanda tiks atzīta par vainīgu, tai draud pat punktu atņemšana vai izslēgšana no čempionāta, taču sods var būt arī ne tik bargs, prognozē eksperti.

Starptautiskā automobiļu federācija (FIA) jau pērn visām komandām nosūtījusi vēstuli, kurā informēja par aizliegumu veikt šāda veida testus F1 sezonas laikā, ja vien tiem nav piekritušas visas pārējās komandas. "Mercedes" testus Barselonas trasē veica neinformējot citas komandas un tas kļuva zināms tikai Monako GP nedēļas nogalē. Tagad visi ir neizpratnē, kā F1 komanda spējusi aizvadīt testus un par to tik ilgi nav paklīdusi nekāda informācija, zinot, cik daudz "spiegu" darbojas F1 čempionātā.

Tagad noskaidrojies, ka pirms Spānijas GP slepenībā "Pirelli" riepu testus veikusi arī "Ferrari" komanda ar testpilotu Pedro de la Rosu, tiesa šajā gadījumā izmantots 2011. gada modelis, kamēr "Mercedes" lietojuši šosezon izmantoto formulu. "Red Bull" konsultants Helmuts Marko tikmēr atklāj, ka arī viņiem piedāvāts veikt testus, taču komanda teikusi skaidru nē, jo zinājusi, ka tas ir klajš noteikumu pārkāpums.

Citas komandas, tostarp "Lotus", "Sauber", "Williams" un "Force India", noliedz, ka būtu saņēmusi jebkādu informāciju par iespēju piedalīties šādos testos.

Tiesa, Niko Rosberga uzvara Monako GP nav apdraudēta, jo rezultāti jau paziņoti par oficiāliem.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

Slēpts komentārs: mens
Slēpts komentārs: familyguy
Slēpts komentārs: Ricky#9

  +5 [+] [-]

, 2013-05-28 16:49, pirms 11 gadiem
Ricky#9 rakstīja: Galvenais, ka Ferrari lielakie brēceji bija
RedBull brēcēji IR.

  +9 [+] [-]

, 2013-05-28 16:53, pirms 11 gadiem
Ricky#9 rakstīja: Galvenais, ka Ferrari lielakie brēceji bija
Testus drīkst vekt ar 2vus gadus vecu formulu. 2013-2011=2.

  +9 [+] [-]

, 2013-05-28 17:03, pirms 11 gadiem
Ar veco auto un kādu no testpilotiem nekādu problēmu, testē kamēr beņa beidzas, tas viss ir atļauts, pričom te nelegāli testi?
Slēpts komentārs: Ricky#9

  +3 [+] [-]

, 2013-05-28 17:56, pirms 11 gadiem
Ricky#9 rakstīja: bet ko tad tādā slepenībā un pēc raksta nevar neko saprast ?
katram sava stratēģija..

  +2 [+] [-]

, 2013-05-28 18:44, pirms 11 gadiem
raksts kartejo reizi dzeltenas perses limeni! re ku links uz bbc lapu, kur pateikts ka ferrari testi ir legali, bet mercedes neleagli
BBC Sport - Monaco GP: Ferrari and Red Bull...
Sadiem rakstu autoriem ka Juris grins banu uzlikt!

  +2 [+] [-]

, 2013-05-28 18:56, pirms 11 gadiem
Jurim Gr. vienas dienas laikā divi maldinoši raksti!!! Kas noticis?

Visu laiku čalis rakstīja analītiskus un interesantus rakstus!

  +7 [+] [-]

, 2013-05-28 20:27, pirms 11 gadiem
praktikants rakstīja: raksts kartejo reizi dzeltenas perses limeni! re ku links uz bbc lapu, kur pateikts ka ferrari testi ir legali, bet mercedes neleagli
BBC Sport - Monaco GP: Ferrari and Red Bull...
Sadiem rakstu autoriem ka Juris grins banu uzlikt!
Ļoti priecājos, ja lasītāji informē par kļūdām/nepilnībām, kādas neapšaubāmi šad un tad gadās. Tikai šoreiz skatos un tā arī nesaprotu, kur esmu minējis, ka Ferrari testi bijuši nelegāli? Tie tika veikti slepenībā, bet nebija nelegāli. Ideja taču ir skaidra - Ferrari vārds minēts, jo Mercedes nebija vienīgā komanda, kam šādi testi piedāvāti.

  +4 [+] [-]

, 2013-05-29 11:08, pirms 11 gadiem
Kāpēc slepani? Nevienas komandas testi nenotiek ar saaicinātiem preses pārstāvjiem un fotogrāfiem, tas ir pilnīgi normāli! Kāpēc īpaši izcelt šos testus?

  +4 [+] [-]

, 2013-05-29 18:16, pirms 11 gadiem
Juris Grīns rakstīja: Ļoti priecājos, ja lasītāji informē par kļūdām/nepilnībām, kādas neapšaubāmi šad un tad gadās. Tikai šoreiz skatos un tā arī nesaprotu, kur esmu minējis, ka Ferrari testi bijuši nelegāli? Tie tika veikti slepenībā, bet nebija nelegāli. Ideja taču ir skaidra - Ferrari vārds minēts, jo Mercedes nebija vienīgā komanda, kam šādi testi piedāvāti.
Nesaprotu kura vieta tie bija slepeni??? Par tiem visi zinaja, un Ferrari teica, ja zinatu ka var izmantot jauno formulu ar pirma sastava pilotiem ari to daritu! Tur neka slepena no Ferrari puses nav bijis, tatad virsraksts ir maldinoss!