Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso: "Laikam tikai "McLaren" ir apmierināti ar Peresu" (+aptauja)

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso: "Laikam tikai "McLaren" ir apmierināti ar Peresu" (+aptauja)
Alonso vēl priekšā Peresam
Foto: AFP/Scanpix

Arī "Ferrari" pilots Fernando Alonso pievienojies tiem braucējiem, kas pēc Monako GP kritizējuši "McLaren" jaunā pārstāvja Serhio Peresa agresīvo braukšanas manieri.

Peress bija viens no atraktīvākajiem pilotiem Monako ielās, veicot vairākus apdzīšanas manevrus. Tīrā cīņā viņš apdzina savu komandas biedru Džensonu Batonu, pēc tam lika no trases izbraukt Alonso, kurš līdz ar to vēlāk bija spiests pozīciju atdot meksikānim, bet cīņā ar Kimi Raikonena pilotētu "Lotus" abas mašīnas saskārās un rezultātā Peress izstājās.

"Es gan viņam negribu pievērst īpaši lielu uzmanību, jo svarīgākais ir tas, ka Felipem Masam pēc avārijas viss ir kārtībā, bet otrā svarīgākā lieta ir Niko Rosberga uzvara," saka Alonso. "Trešā svarīgākā lieta sacīkstē notika, kad Peress bija spiests apturēt savu mašīnu "Rascasse" līkumā."

Spānis turpina: "Divos vai trīs citos incidentos šogad viņam jau paveicās. Bahreinā viņš gandrīz sadūrās ar Batonu, bet es biju spiests izbraukt no trases, lai izvairītos no sadursmes. Šeit notika tas pats, bet Raikonenam nepaveicās, jo viņš neizvairījās no sadursmes. Liekas, ka tikai "McLaren" spēj būt apmierināti ar viņu."

Jau vēstījām, ka Raikonena reakcija par notikušo bija visai skarba. Somam tika vaicāts, vai ar Peresu nebūtu jāaprunājas, uz ko Raikonens atbildēja, ka "tas nepalīdzētu". Jautāts, ko tad vajadzētu darīt, 2007. gada F1 čempions noteica, ka "varbūt kāds viņam varētu sadot pa muti".

Raikonena reakcija radio:

Tikmēr "McLaren" komandas boss Martins Vitmāršs savu jauno pilotu, aiz kura stāv dāsni sponsori, necentās kritizēt: "Nedomāju, ka mums par to vajadzētu daudz satraukties. Monako šādas lietas notiek bieži. Esmu apmierināts ar viņa vēlmi cīnīties. Reizēm gadās pārcensties, taču viņš veica vairākus lieliskus apdzīšanas manevrus."

Pats Peress uzskata, ka minētajā sadursmē Raikonens vienkārši neatstāja viņam pietiekami daudz vietas.

Izmantotie resursi:
Planet F1 | Formula One | News, Standings,...
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

Kā vērtē Peresa braukšanas stilu Monako GP?

  • 57

  • 179


  +7 [+] [-]

, 2013-05-28 17:06, pirms 11 gadiem
Patika, ka Raiko šo sienā iespieda
Slēpts komentārs: Leopolds

  +9 [+] [-]

, 2013-05-28 17:12, pirms 11 gadiem
Monako par pozicijam reali cinajas Sutils, Peress tik brauca virsu un tur vairs bija tikai 2 iespejas vai nu avarija vai ari "apdzenajam" jaizvairas no sadursmes nobraucot no trases, bet var but Meksika ta saucas agresiva brauksana laid garam vai uzbrauksu virsu.

  +9 [+] [-]

, 2013-05-28 17:24, pirms 11 gadiem
Cīnīšanās par pozīciju ir apsveicama lieta, tomēr nepamet sajūta, ka Peresa taktika šajā sacīkstē bija ieskrieties, ielēkt blakus priekšā esošajam pilotam, aizžmiegt acis un cerēt, ka konkurents taupot formulu atkāpsies.
Tā nav apdzīšana, tā ir spēlēšana uz to, ka citi piloti centīsies izvairīties no sadursmes.
Neatceros, ka šajā sacīkstē Peress būtu veicis kādu tīru apdzīšanas manevru nenoslēdzot to ar nobloķētiem riteņiem.
Slēpts komentārs: brenka
Slēpts komentārs: marcanato
Slēpts komentārs: kungs

     [+] [-]

, 2013-05-28 19:19, pirms 11 gadiem
"As for what Sergio did, I don't have much to say, his approach reminds me of my own in 2008 and 2009, because when you are not fighting for the championship, you can take more risks, while for me today, it was important to finish the race and bring home as many points as possible."

Nu lūk, nav tālu no patiesības, man mazliet atgādināja Šumi un Sennu, vai nu esmu garām vai arī abi avarējam. Problēma, ka tas strādā tikai Monako un nekur citur tādi gājieni Presam cauri neietu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Ervins21

  -1 [+] [-]

, 2013-05-28 20:30, pirms 11 gadiem
Gandrīz- avīzēs neraksta !!!!!

  -1 [+] [-]

, 2013-05-29 11:22, pirms 11 gadiem
Ja pilots ielien blakus un tev nav kur braukt, tad tu brauc ārā no trases, bet tik daudz lai nebūtu sadursmes! Alonso jau pamatīgi nogrieza līkumu, būtu mazliet pavirzījies un viss, iespējams pats Peres dabūtu sodu. Nevajadzēja tik traki nogriest līkumu un pats viņš to ļoti labi saprata, jo neko diži neprotestēja!

Peres veica vienu skaistu apdzīšanas manevru apdzenot Batonu un piedavām tīri, bez riteņu sabloķēšanas
Slēpts komentārs: KobeB24

  +4 [+] [-]

, 2013-05-29 23:29, pirms 11 gadiem
Vai Jūs redzējāt ko Peress izdarīja 53.aplī cenšoties apdzīt Kimi tajā pašā līkumā, kur 69.aplī viņš tomēr izraisīja sadursmi ar Kimi? 53.aplī Peresam jau bija tik tālu aizkritis širmis, ka viņš aizbrauca pa taisno un tikai brīnums, ka Kimi pēdējā brīdī spēja pamanīt "lidojošo" Peresu, kuram nebija nekādu cerību paspēt nobremzēt un iebraukt tajā līkumā, un tomēr izvairīties no Peresa trieciena. 69.aplī Kimi vairs neizdevās izvairīties. Es nesaprotu priekš kam tur sēž tie tiesneši, ja soda ar Drive Through sodu Čiltonu par ceļa nogriešanu Maldonado, bet Peress tiek sveikā cauri! Ja Alonso un Kimim nebūtu kur izbraukt no trases, tad viņiem būtu jāizvēlas vai braukt sienā vai ļaut lai Peress viņos ietriecas!
Es esmu ļoti sarūgtināts, ka Peresa ietekmīgie Meksikas sponsori rada zināmu spiedienu uz tiesnešiem kā rezultātā ir acīmredzama FIA tiesnešu nevēlēšanās aptraipīt Peresa reputāciju. Tomēr pat bez sodiem Peresa kļūdas ir acīmredzamas un tie, kas seko F1 tās vienmēr atcerēsies.