Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Taizemes F1 posms notiks Bangkokas ielās

Juris Grīns
Juris Grīns

Taizemes F1 posms notiks Bangkokas ielās
F1 šovs Račadāmnenas avēnijā 2010. gadā
Foto: AFP/Scanpix

Taizemes GP organizatori, kas cer uz ienākšanu F1 čempionātā 2015. gadā, izvēlējušies vietu, kur atradīsies jaunā sacīkšu trase.

Trešdien pie diskusiju galda sēdās Taizemes sporta pārvalde, Starptautiskās automobiļu federācijas pārstāvji, kā arī citas atbildīgās amatpersonas, lai diskutētu par Taizemes GP iekļaušanu F1 kalendārā. Rezultātā tika nolemts izveidot aptuveni piecus kilometrus garu sacīkšu trasi Bangkokas pilsētā, kas atradīsies vēsturiskās Račadāmnenas avēnijas (Ratchadamnoen Avenue) un Dinsoroudas (Din So Road) apkaimē. Savukārt boksi tiks izvietoti Sanamluangā (Sanam Luang).

Tas nozīmē, ka Taizemes GP trase vedīs tieši garām pazīstamākajiem Bangkokas tūrisma objektiem, ko savos TV ekrānos varēs redzēt arī F1 līdzjutēji. Šeit atrodas gan Taizemes karaļa pils komplekss, gan citi ievērojami objekti.

Sešu nedēļu laikā atbildīgās puses izstrādās detalizētu plānu un līgums par F1 posma rīkošanu varētu tikt noslēgts drīz pēc tam. Taizemes sporta pārvalde atzinusi, ka sacensības patiešām plānots rīkot 2015. gadā, taču oficiāli to varēs apstiprināt tikai pēc kontrakta parakstīšanas.

Jau šobrīd zināms, ka Taizemes GP būs nakts sacīkste, tāpat kā Singapūras posms.

Izmantotie resursi:
Bangkok Post