Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Force India" arī turbo ērā izmantos "Mercedes" motorus

Juris Grīns
Juris Grīns

"Force India" arī turbo ērā izmantos "Mercedes" motorus
"Force India" darbs boksos
Foto: Digitale/Scanpix

"Force India" komanda ir pagarinājusi līgumu ar "Mercedes" par motoru un KERS sistēmu piegādi uz 2014. gada sezonu, kad Formulā 1 sāksies jaunā turbo dzinēju ēra.

"Force India" un "Mercedes" sadarbību uzsāka 2009. gadā, kas bija komandas otrā sezona Formulā 1. Kopīgiem spēkiem jau aizvadītas 77 sacīkstes, izcīnīta viena pirmā starta vieta, uzrādīti divi ātrākie apļi un iekrāti 269 punkti. Komandas labākais rezultāts Konstruktoru kausā ir sestā vieta 2011. gadā, bet šobrīd kopvērtējumā tā ieņem piekto vietu.

"Šis līgums ar "Mercedes", kas noslēgts uz vairākiem nākošajiem gadiem, ir svarīgākā lieta "Force India" vēsturē," stāsta komandas īpašnieks un vadītājs Vidžajs Malja. "Tagad, kad spēkā stāsies jaunie dzinēju noteikumi, nespēju iztēloties labākus partnerus, ar ko varētu sadarboties, gatavojoties jaunajai un aizraujošajai turbo ērai. Līgums dod mums ilgtermiņa stabilitāti un ļaus mums tuvoties vadošajām F1 komandām."

Šis darījums paredz, ka "Mercedes" apgādās "Force India" vienību arī ar ātrumkārbām un hidraulikas sistēmām.

Tikmēr "Toro Rosso" vienība nākošgad, tāpat kā "Red Bull", visticamāk izmantos "Renault" motorus. Jau šobrīd komanda runā ar franču rūpnīcu, lai gan līgums pagaidām nav parakstīts. Jau vēstījām, ka "Renault" ideālā variantā gribētu sadarboties ar trim komandām, tomēr atzīst, ka tās resursi ir pietiekami, lai motorus piegādātu piecām F1 komandām.

Izmantotie resursi:
Eurosport.com - Sports News | Sports Scores |...
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

     [+] [-]

, 2013-03-28 16:09, pirms 11 gadiem
kā būs ar McLaren?

     [+] [-]

, 2013-03-28 16:44, pirms 11 gadiem
Jau rakstīja ka viņiem būs Honda dzinēji.

     [+] [-]

, 2013-03-28 19:59, pirms 11 gadiem
Tas nav drosi zinams kads motors McLaren vel bus. Par rupnicu komandam nav runa, no klietiem drosi ir zinams ka:
Renault motors bus Lotus, Red Bull un puslidz drosi Toro Rosso (pasi saka ka it kadosot tikai 3 savus motorus)
Mercedes motors Force India
Ferrari motors Sauber

Marussia, Caterham, Williams un McLaren, pagaidam nezinamie, baumas par McLaren + Honda un Marussia + Ferrari, par Caterham, Williams nekas vel nav dzirdets iespejams vel cer uz Renault