Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Peress: "Kad biju jauniņais, visi uzskatīja, ka no manis sanāks kaut kas liels"

Juris Grīns
Juris Grīns

Peress: "Kad biju jauniņais, visi uzskatīja, ka no manis sanāks kaut kas liels"
Serhio Peress. Foto: Facebook.com/pg/sergioperezf1

Meksikāņu F1 pilots Serhio Peress sajuties līdz galam nenovērtēts, jo cilvēki esot pieraduši pie viņa labā snieguma. Sportists atzīst, ka šobrīd Estebans Okons tiek apspriests tāpat kā savulaik viņš pats.

Pārstāvot "Force India" komandu, aizvadīto sezonu Peress noslēdza astotajā vietā F1 čempionāta kopvērtējumā, četras pozīcijas un 13 punktus priekšā pāriniekam Okonam. Peress arī kāpa uz pjedestāla Azerbaidžānas posmā, kamēr Okona labākais rezultāts sacīkstēs 2018. gada sezonā bija sestā vieta.

Peress pasaules čempionātā startē jau kopš 2011. gada, kad pievienojās "Sauber". 2013. gadā viņš vienu sezonu pavadīja "McLaren" rindās, bet kopš 2014. gada pārstāv "Force India". Šajā laikā iegūti astoņi pjedestāli un Peresa talants tiek vērtēts augstu, tajā pašā laikā viņš kopš "McLaren" laikiem nav bijis nopietns kandidāts uz vietām kādā no vadošajām komandām.

"Šķiet, ka cilvēki ir pieraduši pie mana snieguma," saka Peress. "Kad biju šeit jauniņais, visi par mani runāja un uzskatīja, ka no manis sanāks kaut kas liels, līdzīgi kā šobrīd ir ar Okonu."

Lai gan pērn Okons kvalifikācijās uzveica Peresu ar rādītāju 16:5, meksikānis sevi uzskata par labāku sacīkšu režīmā.

"Domāju, ka rezultāti visu skaidri parāda," saka Peress. "Viņš bija labāks kvalifikācijās, lai gan atšķirība bija ļoti maza - parasti mazāk nekā viena sekundes desmitdaļa. Savukārt es biju labāks sacīkstēs. Es izcīnīju vairāk punktus un arī augstākus rezultātus. Bet cīņa starp mums bija cieša."

Peress turpinās startēt komandā, kas īpašnieku maiņas rezultātā turpmāk sauksies "Racing Point", bet Okona vietā stājies jaunā bosa dēls Lānss Strols. Okons 2019. gada sezonu izlaidīs, bet daudzi prognozē, ka jau 2020. gadā francūzis startēs "Mercedes" vienībā.

Izmantotie resursi:
Breaking F1 News, Live Race Coverage, Results...

     [+] [-]

, 2019-01-28 08:24, pirms 5 gadiem
Konkrēti, viņi teica: "Ja labi ēdīsi putru un nesmērēsi to uz sienām, tad izaugsi liels!"