Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetels Vācijas kvalifikācijā paliek bez laika, uzvaru izcīna Hamiltons

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Fetels Vācijas kvalifikācijā paliek bez laika, uzvaru izcīna Hamiltons
Sebastians Fetels. Foto: Zuma Press/Scanpix

Šodien norisinājās Vācijas "Grand Prix" kvalifikācija, un mājinieks Sebastians Fetels formulas defekta dēļ palika bez laika un būs spiests startēt no pašām beigām. Par uzvarētāju kļuva Lūiss Hamiltons, kurš aiz muguras atstāja Maksu Verstapenu un komandas biedru Valteri Botasu. Abi "Mercedes" piloti šosezon katrs uzvarējuši četrās kvalifikācijās.

Fetels, kurš šosezon četras reizes kāpis uz goda pjedestāla un kurš ieņem ceturto vietu braucēju sezonas kopvērtējumā, drīz vien pēc kvalifikācijas sākuma sazinājās ar komandu un paziņoja, ka formula zaudējusi jaudu. Vācietim nācās atgriezties boksos, un trasē viņš vairs nedevās, tādējādi paliekot bez laika. "Nezinu, kas notika – kaut kas salūza turbīnai. Žēl, ka tā. Treniņos formula bija ātra, un esam palaiduši garām ļoti labu izdevību," teica Fetels.

Vēl no kvalifikācijas pirmās daļas laukā netika Roberts Kubica, Džordžs Rasels, Alekss Albons un Lando Noriss, bet labāko laiku sasniedza Fetela komandas biedrs Šarls Leklērs. Aiz viņa muguras bija Makss Verstapens un Lūiss Hamiltons. Kvalifikācijas otrajā daļā arī Verstapenam radās problēmas ar jaudu, bet komandai izdevās tās atrisināt, kaut dzinējs izdeva ne pārāk ierastas skaņas.

Izšķirošo kvalifikācijas kārtu ar diviem pilotiem sasniedza tikai "Mercedes" un "Red Bull". Hamiltons, Valteri Botass, Verstapens un Pjērs Gaslī aizņēma četras no pirmajām piecām vietām, pa vidu iekārtojoties Leklēram. Tomēr "Ferrari" komandu turpināja vajāt neveiksmes – Leklērs turpinājumā trasē vairs neizbrauca, tādējādi samierinoties ar desmito pozīciju.

Pirmo nopietno pieteikumu uzvarai kvalifikācijā izdarīja kopvērtējuma līderis Hamiltons, aiz viņa iekārtojoties Verstapenam, bet trešais bija iepriekšējā posma "pole position" ieguvējs Botass. Atlikušajās sešās minūtēs sadalījums nemainījās, tādējādi no pirmās starta rindas cīņā par uzvaru Vācijas posmā dosies Hamiltons un Verstapens.

Vācijas GP kvalifikācija

VPilotsKomandaLaiks
1.Lūiss HamiltonsMercedes1:11.767
2.Makss VerstapensRed Bull+0.346
3.Valteri BotassMercedes+0.362
4.Pjērs GaslīRed Bull+0.413
5.Kimi ReikenensAlfa Romeo+0.771
6.Romēns GrožānsHaas+1.084
7.Karloss SainssMcLaren+1.130
8.Serhio PeressRacing Point+1.298
9.Niko HilkenbergsRenault+1.359
10.Šarls LeklērsFerrari
11.Antonī DžovinaciAlfa Romeo1:12.786
12.Kevins MagnusensHaas1:12.789
13.Daniels RikjardoRenault1:12.799
14.Daniils KvjatsToro Rosso1:13.135
15.Lānss StrolsRacing Point1:13.450
16.Lando NorissMcLaren1:13.333
17.Alekss AlbonsToro Rosso1:13.461
18.Džordžs RaselsWilliams1:14.721
19.Roberts KubicaWilliams1:14.839
20.Sebastians FetelsFerrari

     [+] [-]

, 2019-07-27 17:16, pirms 5 gadiem
Super Raikonens izspiež visu,ko var izspiest no tas Alfa Romeo ārā kārtējo reizi pierādot,ka viens labākiem braucējiem, kas attīstīta formulas.

     [+] [-]

, 2019-07-27 17:23, pirms 5 gadiem
F1 sekotājiem patīk sūdzēties, ka sacīkstes ir kļuvušas neinteresantas dēļ Hamiltona un Mercedes dominances, taču tajā pašā laikā der parēķināt cik uzvaras Ferrari šogad ir pazaudējuši dēļ tehniskām neveiksmēm, pilotu vai komandas kļūdām - man sanāk četras ļoti ticamas uzvaras. Visās trīs treniņu sesijās Ferrari bija ātrākie un viss liecināja par Pole Position un uzvaru rītdien, taču nekā no tā nepiepildijās dēļ kārtējās lažas. Šī varēja būt Ferrari piektā uzvara, taču nebūs. Arī no Hokenheimas Ferrari aizbrauks šosezon vēl aiz vien uzvaru neizcīnījuši un cilvēki turpinās kaunināt un sūdzēties par Hamiltonu, kurš uzvarot dēļ "tehniskā pārspēka".

  -1 [+] [-]

, 2019-07-27 17:27, pirms 5 gadiem
Vienkārši tas gan. Ferrari cik sacīkstes ir izbijojuši Kimi daudz

     [+] [-]

, 2019-07-27 17:29, pirms 5 gadiem
Grūti izskaidrot, kas notiek ar Ferrari ne vien šajā sezonā, bet pēdējās pāris sezonās. Vai nu braucēji paši kaut ko sačakarē, vai komanda nolaiž luni, vai arī tehniskas dabas problēma traucē cīnīties par uzvarām.

Jācer, ka Verstapens spēs patraucēt Hamiltonam, citādi sagaidāma vienmuļa Hamiltona uzvara. Neticu, ka Ferrari spēs uzlēkt augstāk par 3.-4. vietu. Viņus glābt varētu vienīgi drošības mašīna (bet tai tad ir jātrāpās īstajā brīdī) vai arī lietus (ja tāds uznāks), kaut gan lietus nav tie labākie laikapstākļi priekš Ferrari (atceroties pagājušo sezonu)

     [+] [-]

, 2019-07-27 17:31, pirms 5 gadiem
playthegame rakstīja: Visās trīs treniņu sesijās Ferrari bija ātrākie un viss liecināja par Pole Position un uzvaru rītdien, taču nekā no tā nepiepildijās dēļ kārtējās lažas.
Visumā jāpeikrīt, bet uzvaru rītdien gan neviens par drošu nesauktu jebkurā gadījumā, rīt tomēr būs krietni vēsāks nekā vakar. Tas, ka Ferrari nav uzdevumu augstumos jau gadiem ir skaidrs.

     [+] [-]

, 2019-07-27 18:00, pirms 5 gadiem
Ferrari labākie laiki tīri no organizatoriskās puses bija tad, kad svarīgākajos posteņos nebija itāļi. Bez MŠ+Brauna+Toda laika, kas tad viņiem ir? 1 tituls 35 sezonās?

  -1 [+] [-]

, 2019-07-27 19:36, pirms 5 gadiem
petravicus rakstīja: Grūti izskaidrot, kas notiek ar Ferrari ne vien šajā sezonā, bet pēdējās pāris sezonās. Vai nu braucēji paši kaut ko sačakarē, vai komanda nolaiž luni, vai arī tehniskas dabas problēma traucē cīnīties par uzvarām.

Jācer, ka Verstapens spēs patraucēt Hamiltonam, citādi sagaidāma vienmuļa Hamiltona uzvara. Neticu, ka Ferrari spēs uzlēkt augstāk par 3.-4. vietu. Viņus glābt varētu vienīgi drošības mašīna (bet tai tad ir jātrāpās īstajā brīdī) vai arī lietus (ja tāds uznāks), kaut gan lietus nav tie labākie laikapstākļi priekš Ferrari (atceroties pagājušo sezonu)
Braucējs ne braucēji.... vēl viens skaists pierādījums ka reāli nolohojas ar pilotiem...Stulbo suņu atstajot un uzveicot Kimi....lohi...Ceru uz drīzu soma atgriešanos sarkanajos....Tefteļa vietā ir sauberā

  -2 [+] [-]

, 2019-07-27 19:40, pirms 5 gadiem
Ferrari formula nav slikta...slikti ir izpildītāji....neko nesaku pa jauno...bet to lohu vācieti sen jau vajadzēja padzīt un nemt Kimi lai jaunais brauc tiešām blakus leģendai un mācās....aunu bars

  -1 [+] [-]

, 2019-07-27 19:52, pirms 5 gadiem
elmurcis rakstīja: Ferrari labākie laiki tīri no organizatoriskās puses bija tad, kad svarīgākajos posteņos nebija itāļi. Bez MŠ+Brauna+Toda laika, kas tad viņiem ir? 1 tituls 35 sezonās?
Pēdējais tituls un uzvara arī Kimi😁😁😁😁

     [+] [-]

, 2019-07-28 02:27, pirms 5 gadiem
edzus72 rakstīja: Braucējs ne braucēji.... vēl viens skaists pierādījums ka reāli nolohojas ar pilotiem...Stulbo suņu atstajot un uzveicot Kimi....lohi...Ceru uz drīzu soma atgriešanos sarkanajos....Tefteļa vietā ir sauberā
Lai gan Leklērs ir bijis pietiekoši stabils šajā sezonā, arī viņš nav izticis bez vismaz vienas muļķīgas paša kļūdas. Nezinu, vai redzēji Monako GP, bet toreiz viņš bija līdzīgā situācijā, kādā šoreiz būs Sebastians. Abi atšķirīgu iemeslu dēļ netika ārā no Q1 savos māju posmos. Šarls tik ļoti gribēja parādīt labu sniegumu savā trasē, ka pārspīlēja un ne vien pārplēsa mašīnas riepu, atduroties pret barjeru apdzīšanas manevra laikā, bet arī pēcāk cenšoties pēc iespējas ātrāk tikt boksos, vēl vairāk sabojāja savu mašīnu (visi piloti zina, ka tādās reizēs steiga ir lieka, jo tā tikai sabojā mašīnu). Tās bija viņa paša pieļautas muļķīgas kļūdas, pie kurām ne komanda, ne mašīnas nav vainojamas.

Fetels droši vien arī ātri gribēs tikt no pēdējām pozīcijām uz priekšu, lai iesaistītos līderu cieņā. jautājums tikai - vai viņš gluži kā Šarls nepārspīlēs, gribot aizvadīt labu sacīksti savu skatītāju priekšā?

     [+] [-]

, 2019-07-28 05:22, pirms 5 gadiem
elmurcis rakstīja: Ferrari labākie laiki tīri no organizatoriskās puses bija tad, kad svarīgākajos posteņos nebija itāļi. Bez MŠ+Brauna+Toda laika, kas tad viņiem ir? 1 tituls 35 sezonās?
Pie vainas nav tautība. Ja vairāk iedziļinātos Ferrarī vēsturē kā risinājās notikumi 90 gadu sākumā noteikti skatītos uz to visu savādāk.

  +1 [+] [-]

, 2019-07-28 06:45, pirms 5 gadiem
Leklēram 10 vieta, čo ta baigi švaki... par feteļu protams kārtējais no comment. Prieks par Kimi, nu jau arī ar Alfu kāpj arvien augstāk

  -2 [+] [-]

, 2019-07-28 12:22, pirms 5 gadiem
edzus72 rakstīja: Ferrari formula nav slikta...slikti ir izpildītāji....neko nesaku pa jauno...bet to lohu vācieti sen jau vajadzēja padzīt un nemt Kimi lai jaunais brauc tiešām blakus leģendai un mācās....aunu bars
Kurš ir leģenda? Kimi? Ar vienu titulu? Leģenda? Mēsls. To pašu vienu sagrabināja ALO un HAM savstarpējās cīņas pēc.