Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Horners: "Raikonens ir viens no variantiem"

Juris Grīns
Juris Grīns

Horners: "Raikonens ir viens no variantiem"
Kristians Horners
Foto: AFP/Scanpix

"Red Bull" komandas vadītājs Kristians Horners paziņojis, ka Kimi Raikonens ir viens no pilotiem, kurš varētu kļūt par Marka Vēbera aizstājēju 2014. gada F1 sezonā.

Jau ziņojām, ka Vēbers šodien paziņoja par aiziešanu no F1 čempionāta šīs sezonas izskaņā, lai pievienotos "Porsche" rūpnīcas Lemānas programmai.

Kā galvenie favorīti uz Vēbera vietu jau kādu laiku tiek minēti pašreizējais "Lotus" pilots Kimi Raikonens, kuram vēl nav līgumsaistību uz nākamo gadu, kā arī "Toro Rosso" braucēji Daniels Rikjardo un Žans-Eriks Verņē. Tomēr Horners atzīst, ka viņi nav vienīgie.

"Kimi ir viens no variantiem, ja viņš būs pieejams," britu reportieriem pirms Lielbritānijas GP, kas notiks šajā nedēļas nogalē, skaidro Horners, kurš kopā ar komandu lēmumu par nākamo pilotu pieņems vasaras otrajā pusē. "Tomēr mēs atrodamies ļoti veiksmīgā situācijā, jo ir neticami daudz pilotu, kas vēlētos braukt ar "Red Bull" formulu."

Tāpat Horners noliedza izskanējušās baumas, ka Vēberu varētu aizstāt pašreizējais "McLaren" pilots Džensons Batons: "Viņš ir augstas klases braucējs, komandas spēlētājs. Tomēr mēs par viņu neinteresējamies, jo viņš nav pieejams. Viņš ir precējies ar komandu, kurā startē..."

Lai gan daudzi uzskata, ka Vēbers no "Red Bull" aizgājis komandas spiediena rezultātā, abas puses noliedz, ka tas būtu tā.

"Mēs katru sezonu pagarinājām līgumu ar viņu uz vēl tikai vienu gadu un līdzīgi savulaik šajā karjeras posmā rīkojājies arī sadarbībā ar Deividu Kulthardu," Horners skaidro, kāpēc Vēberam nebija ilgtermiņa saistību ar "Red Bull". "Pirms kādu lēmumu pieņemšanas mums bija jāzina viņa viedoklis. Kopā ar Sebastianu Fetelu viņi bija ļoti veiksmīgs pāris. Mēs būtu viņu nomainījuši vienīgi tad, ja varētu iegūt kaut ko labāku."

Arī Vēbers noliedz, ka komandai būtu bijusi kāda teikšana šajā lietā: "Nē. Es vienkārši ieciklējos uz savu jauno plānu. Tā būs jauna nodaļa manā karjerā."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

  +2 [+] [-]

, 2013-06-27 17:41, pirms 11 gadiem
Ja tā notiks, tad pirkstam asaras pa gaisu ies!

     [+] [-]

, 2013-06-27 17:54, pirms 11 gadiem
Ceru, ka Kimi neies uz Red Bull!

  -2 [+] [-]

, 2013-06-27 18:41, pirms 11 gadiem
jā viņi abi ar Pirksteli bija ļoti veiksmīgs pāris
mix21 Seb, mix 21
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-06-27 19:48, pirms 11 gadiem
nepatiik man redbull. ja raikonens pievienosies, atbalstiishu tikai vinju. vettelam noveelu tikai sadegushu dzineeju.

  -1 [+] [-]

, 2013-06-27 20:43, pirms 11 gadiem
Man tada aizdoma, ka Red Bull varetu paradities Sutils, pilots labs ari jau saniedzis 30 gadus, kurs velas galvenokart piedalities neviss patitulu cinities un varetu samierinaties ar otro numuru, ka ari vins parakstitos uz Vebera variantu, katru gadu jauns ligums, ja puses apmierinatas. Citi jaunaki veletos ilgtermina ligumus, maksas piloti viniem neprasas, ka ari vajadzibas gadijuma vares pabrivet vietu kadam savas programmas talanatam, ja tads rodas.

  -1 [+] [-]

, 2013-06-27 20:54, pirms 11 gadiem
Es neteiktu ka man nepatik red bull-bet gan drizak ka man nepatik Fetels--->parak augstu sevi vertee

     [+] [-]

, 2013-06-27 21:18, pirms 11 gadiem
Lai nem Starkovu!

     [+] [-]

, 2013-06-27 23:01, pirms 11 gadiem
Zombijs rakstīja: Man tada aizdoma, ka Red Bull varetu paradities Sutils, pilots labs ari jau saniedzis 30 gadus, kurs velas galvenokart piedalities neviss patitulu cinities un varetu samierinaties ar otro numuru, ka ari vins parakstitos uz Vebera variantu, katru gadu jauns ligums, ja puses apmierinatas. Citi jaunaki veletos ilgtermina ligumus, maksas piloti viniem neprasas, ka ari vajadzibas gadijuma vares pabrivet vietu kadam savas programmas talanatam, ja tads rodas.
Neaizmirsti, ka Red Bull komanda atšķirībā no dažām citām komandām, ir komercprojekts.
Šeit lielu lomu spēlē ne tikai tas cik labs pilots ir stūres grozīšanā un cik paklausīgs būs Fettela untumu priekšā, bet arī tas cik interesanta personība viņš ir, cik pārdodams viņš ir.
Šobrīd F1 nav mīlētāka pilota par Kimi, no tāda viedokļa Kimi izvēle būtu tikai loģiska, turklāt pēc atgriešanās F1 viņš kļuvis labāks kā jebkad. Parādījusies tā stabilitāte, kas viņam trūka līdz tam.

     [+] [-]

, 2013-06-27 23:53, pirms 11 gadiem
Jā skatos veselai paaudzei kā "nagla pakaļā" ir ātrie un talantīgie F1 braucēji no Vācijas! Man, kā šo divu braucēju līdzjutējam (tāpēc, ka ātrums un panākumi balstīts uz lielu talantu) nav bijis problēmu ar ātriem somiem (Kimi, Mika), spāni (Alonso), kanādieti (Vilnēvu), pat britiem (Batonu un Hamiltonu un pat 1996 gadā pret Hillu).

Redzot šo talantīgo vācu pilotu noniecināšanu prātā nāk BB brokastu repertuārs:
"skrien pa ceļu zaķitis, priekšā tam ir dīķis;
iemet dīķi akmeni - augšā uzpeld līķis;
skrien pa ceļu zaķītis, bēg no visiem dīķiem;
priekšā dzelzceļa stacija, un atkal pilns ar līķiem!"

     [+] [-]

, 2013-06-28 01:06, pirms 11 gadiem
Lotus tak tik tikko tika pie miljoniem un investoriem "ir plāns, kā nākamsezon tikt pie čempionu titula". Nākamsezon, visticamāk, tiks smagi samaisīts gaiss komandu sastāvos - cits paliks ar garu degunu, cits iegūs ko necerētu. Pagaidām Kimi ir lielākais varonis, jo no viņa neko nevar paredzēt, taču, ja viņš pievienosies RB, Lotusam būs smagi jādomā un jāmeklē kādu spilgtu personību, kas, atšķirībā no Grožāna, spēj arī sakarīgi finišēt.

     [+] [-]

, 2013-06-28 02:20, pirms 11 gadiem
M I K U C I S rakstīja: Jā skatos veselai paaudzei kā "nagla pakaļā" ir ātrie un talantīgie F1 braucēji no Vācijas! Man, kā šo divu braucēju līdzjutējam (tāpēc, ka ātrums un panākumi balstīts uz lielu talantu) nav bijis problēmu ar ātriem somiem (Kimi, Mika), spāni (Alonso), kanādieti (Vilnēvu), pat britiem (Batonu un Hamiltonu un pat 1996 gadā pret Hillu).

Redzot šo talantīgo vācu pilotu noniecināšanu prātā nāk BB brokastu repertuārs:
"skrien pa ceļu zaķitis, priekšā tam ir dīķis;
iemet dīķi akmeni - augšā uzpeld līķis;
skrien pa ceļu zaķītis, bēg no visiem dīķiem;
priekšā dzelzceļa stacija, un atkal pilns ar līķiem!"
haha tie 2 pantinji no 2000. gada?

     [+] [-]

, 2013-06-28 10:11, pirms 11 gadiem
kaut kas ap laiku 2000 +/- 2 gadi!

darel.bah rakstīja: haha tie 2 pantinji no 2000. gada?