Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

FIA veiks izmeklēšanu par "Mercedes" riepu testiem

Andrejs Siliņš

FIA veiks izmeklēšanu par "Mercedes" riepu testiem
"Mercedes" komandas dalībnieks pārbauda riepas
Foto: AP/Scanpix

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) nolēmusi veikt izmeklēšanu pēc tam, kad "Ferrari" un "Red Bull" komandas izteikušas protestu par citas F1 komandas "Mercedes" veiktajiem riepu testiem.

Monako Grand Prix laikā "Ferrari" un "Red Bull" komandas iesniedza oficiālu protestu pēc tam, kad uzzināja, ka riepu ražotāja "Pirelli" ar "Mercedes" komandu veikusi trīs dienu testus. F1 sezonas laikā komandām ir aizliegts piedalīties testos. "Pirelli" pārstāvji tikmēr norāda, ka pirms testu veikšanas saņemta FIA atļauja.

Sezonas laikā atļauti trīs dienu braucieni, pārbaudot jauno pilotu vai veicot ļoti ierobežotus aerodinamikas testus. "Pirelli" norāda, ka kompānijai atļauts lūgt komandām veikt testus līdz 1000 kilometriem, un tieši tādu apjomu veikusi "Mercedes" komanda pēc iepriekšējā Grand Prix Spānijā.

"Ferrari" un "Red Bull" atzīmē, ka šajā nolikuma punktā norādīts - testus var veikt ar vismaz divus gadus vecām formulām, bet "Mercedes" izmantojusi šī gada modeli. Pie tam testos piedalījušies nevis jaunie piloti, bet Niko Rosbergs un Luiss Hamiltons.

Šis ir bezprecedenta gadījums, tāpēc nav skaidrs, kādi varētu būt soda mēri, bet iespējami ir dažādākie varianti - no naudas sodiem līdz pat izslēgšanai no čempionāta. Ja vien FIA atzīs "Mercedes" par vainīgu.

  +2 [+] [-]

, 2013-05-27 11:12, pirms 11 gadiem
Tolks no naudas soda, ja dati kā formula ar tām riepām sadzīvo vienalga paliek. A izslēgt no čempionāta tas būtu iešaut sev kājā

  +3 [+] [-]

, 2013-05-27 12:26, pirms 11 gadiem
Buhanka rakstīja: Tolks no naudas soda, ja dati kā formula ar tām riepām sadzīvo vienalga paliek. A izslēgt no čempionāta tas būtu iešaut sev kājā
Naudas sodam jābūt tad abnormālam jo ja nē tad ar datiem(iespējamiem) tiks izcelts gana daudz punktu un FIA maksās daudz reiz vairāk atpakaļ gada beigās kā iekasēja soda naudā.Izslegt droši vien nenotiks..varbūt komandai atņems punktus konstruktora kausā vai kas tāds.

  +1 [+] [-]

, 2013-05-27 12:54, pirms 11 gadiem
rainmaker rakstīja: Naudas sodam jābūt tad abnormālam jo ja nē tad ar datiem(iespējamiem) tiks izcelts gana daudz punktu un FIA maksās daudz reiz vairāk atpakaļ gada beigās kā iekasēja soda naudā.Izslegt droši vien nenotiks..varbūt komandai atņems punktus konstruktora kausā vai kas tāds.
visticamak ka puntki ,atceroties Ferrari-Mclaren skandalu 2007. gada kad McLaren bija slepeni Ferrari dati par vinu formulu nozagti, tad McLaren tika atnemti punkti par pretlikumigu darbibu

  -2 [+] [-]

, 2013-05-27 13:47, pirms 11 gadiem
atņemt komandai Monako visus punktus un vietas būtu adekvāts sods!

  +1 [+] [-]

, 2013-05-27 21:08, pirms 11 gadiem
M I K U C I S rakstīja: atņemt komandai Monako visus punktus un vietas būtu adekvāts sods!
lai pēc tam varētu visu sezonu izmantot testu datus? abiem pilotiem -50 punktus un pašreizējos nost. komandai -100.