Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Noriss vēl vairākus gadus turpinās startēt "McLaren" komandā

Juris Grīns
Juris Grīns

Noriss vēl vairākus gadus turpinās startēt "McLaren" komandā
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com

Lando Noriss ir pagarinājis savu esošo līgumu ar "McLaren" komandu vēl "uz vairākiem gadiem". Pagaidām neviena no pusēm neatklāj jaunā līguma termiņu.

Tikai dienu iepriekš par jaunu līgumu ar Ferrari komandu paziņoja Šarls Leklērs, bet tagad Noriss uz kādu laiku ir noņēmis savu vārdu no pilotu tirgus aktivitāšu saraksta. Iepriekšējais Norisa līgums ir vēl spēkā līdz 2025.gada izskaņai.

Jaunā komandas bosa Andrea Stellas vadībā pērn McLaren komanda piedzīvoja iespaidīgu atgriešanos virsotnē un līdzjutēji balsošanā pirms 2024.gada sezonas tieši ‘oranžo’ komandu uzskata par nopietnākajiem Red Bull sāncenšiem cīņā par uzvarām. Kā izteicās pats Lando Noriss, tad viņam pieņem šo lēmumu nebija sarežģīti.

Šis līgums nozīmē, ka McLaren komanda savus talantīgos pilotus Lando Norisu un Oskaru Piastri kopā saglabās komandā vismaz līdz 2026.gadam, kas ir pirmā sezonā jaunajā tehniskajā ērā. Pēc neoficiālas informācijas Norisa jaunais līgums esot uz 2 gadiem - tātad līdz 2027.gada sezonai un tam esot klauzula par sadarbības turpināšanu arī pēc tam.

Pagājušā sezonā Lando Noriss izcīnīja septiņus goda pjedestālus un sešās reizēs no tiem finišēja otrajā vietā. Neskatoties uz to, ka pirmajos astoņos posmos Noriss izcīnīja kopā tikai 12 punktus, viņš finišēja sezonu sestajā vietā kopvērtējumā, kā arī palīdzēja McLaren komandai izcīnīt ceturto vietu Konstruktoru kausā.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv