Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso starts Deitonā izvēršas problemātisks

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso starts Deitonā izvēršas problemātisks
Fernando Alonso Deitonā
Foto: AP/Scanpix

Divkārtējais F1 pasaules čempions Fernando Alonso aizvadītās nedēļas nogalē pirmo reizi startēja Deitonas 24 stundu braucienā, kas notika ASV un bija pieredzējušā spāņa pirmais starts izturības sacensībās.

Kopā ar Lendo Norisu un Filu Hensonu F1 zvaigzne Alonso pārstāvēja "United Autosport" komandu, cīņā dodoties ar LMP2 klases "Ligier" prototipu. Kvalificēties izdevās otrajā desmitniekā, taču sacensībās tika piedzīvotas dažādas problēmas, kas neļāva finišā ierindoties augstāk par 38. vietu.

Vairākas reizes Alonso saskārās ar bremžu problēmām, turklāt tajā brīdī braucot ar maksimālo ātrumu, lielāku par 300 km/h. Pēc finiša sportists atzina, ka šīs epizodes viņu patiesi nobiedējušas, taču ir apmierināts ar lielo pieredzi, kas iegūta.

Jau ziņots, ka Alonso par mērķi izvirzījis startēšanu un uzvaras gūšanu leģendārajā Lemānas trasē, kamēr paralēli turpina karjeru "Formulā 1". Pērn novembrī viņš oficiālajos testos jau izmēģināja "Toyota" rūpnīcas LMP1 prototipu. Lai gan tiek ziņots, ka Alonso gatavojas parakstīt līgumu ar "Toyota" par startēšanu Lemānā, pats sportists atzīst, ka šobrīd vēl nekas nav skaidri zināms.

"Tas nav noslēpums, ka nākotnē gribu startēt Lemānā," saka Alonso. "Būs tas šogad vai nebūs, par to aizvien neesmu pilnīgi drošs. Tas var notikt, bet iespēja ir 50 pret 50. Daudzām lietām jāsakrīt, lai tas realizētos, bet cenšamies darīt visu, ko varam. Cerams, ka atbilde būs "jā", bet, lai kāda tā arī nebūtu, to visi uzzināsiet tajā pašā laikā, kad es pats."

Ja Alonso izdosies parakstīt līgumu ar "Toyota", iespējams, spānis piedalīsies arī citos "World Endurance Championship" (WEC) posmos, kas nepārklājas ar "Formula 1" sacīkstēm.

Tiesa gan, neoficiāli zināms, ka "Toyota" gatavojas paturēt tos sportistus, kas komandā brauca līdz šim. Jau 9. februārī tiks publicēts oficiālais Lemānas 24 stundu sacensību dalībnieku saraksts un īsi pirms tam gaidāmi paziņojumi par jaunu līgumu noslēgšanu.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...