Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Juris Grīns
Juris Grīns

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē
Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.

Fetels testus veica rūpnīcas vienības "Porsche Penske Motorsport" sastāvā. Pirms tam viņš bija izgājis sagatavošanās posmu komandas simulatorā Vācijā, kā arī pirms nepilnas nedēļas veicis izmēģinājuma braucienu "Porsche" testu trasē Veisahā. Savukārt otrdien vācu autosportists aizvadīja testus Aragonas trasē, ar četriem piegājieniem noriņķojot 118 apļus jeb 581 km.

"Protams, es sekoju līdzi arī citām motoru sporta disciplīnām un pazīstu daudzus braucējus, kuri aktīvi piedalās WEC čempionātā un Lemānā," sacīja Fetels. "Kādā brīdī mana ziņkāre bija tik liela, ka radās doma pašam to izmēģināt. "Porsche" man deva iespēju testēt pašreizējo hiperauto 963. Pēc sēdekļa pielāgošanas, simulatora sesijas un izbrauciena Veisahā, man jau bija laba sajūta. Braukt ar "Porsche 963" šeit Aragonā – tas bija jautri. Vispirms bija jāpierod pie visa un jāatrod savs ritms. Braukšanas pieredze ir atšķirīga kaut vai tāpēc vien, ka virs galvas ir jumts, tāpat mašīnai ir lielāks svars un riepas. "Porsche" rūpnīcas piloti bija ļoti izpalīdzīgi un paskaidroja, kas ir īpašs un, pie kā man jāpierod. Tas man šos testus padarīja vieglus."

Zināms, ka pagājušajā gadā Fetels veica pārrunas ar "Porsche" klientu komandu "Jota" par iespēju ar vienu no 963 modeļiem startēt Izturības sacīkšu pasaules čempionātā (WEC). Lai gan šī disciplīna Fetelu interesē, pēc vakar aizvadītajiem testiem viņš sacīja, ka "turpmāku plānu nav". Tas gan nenozīmē, ka aizkulisēs nenotiek sarunas par iespējamo startēšanu, piemēram, Lemānas 24 stundu sacīkstē.

"Porsche Penske Motorsport" rūpnīcas komanda jauno sezonu uzsākusi lieliski. Tai izdevies uzvarēt gan ASV bāzētā IMSA "WeatherTech SportsCar" čempionāta pirmajā posmā Deitonā, gan FIA WEC sezonas atklāšanas posmā Katarā.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv