Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Abitebouls: ""Honda" motori bremzēs "Red Bull" sniegumu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Abitebouls: ""Honda" motori bremzēs "Red Bull" sniegumu"
Foto: Red Bull Racing

"Renault" F1 komandas vadītājs Sirils Abitebouks uzskata, ka "Red Bull" vienība gaidāmajā pasaules čempionāta sezonā piedzīvos regresu, jo ar "Honda" dzinējiem "Red Bull" komandai, viņaprāt, būšot problēmas, lielākoties izturības ziņā.

"Renault" ilgstoši apgādāja ar jaudas agregātiem "Red Bull" nometni, taču no šī gada austriešu vienība izmantos "Honda" ražotos dzinējus, jo nebija apmierināta ar Francijas autoražotāja piedāvājumu. Līdz ar to "Red Bull" pievienosies savai "B" komandai "Toro Rosso", kas ar "Honda" motoriem startē kopš 2018. gada.

Abitebouls ir pārliecināts, ka pat tādā gadījumā, ja ar "Honda" motoriem pabraukt varēs ātrāk, kopumā "Red Bull" sniegums gaidāmajā sezonā būs vājāks nekā līdz šim.

"Tas notiks pats par sevi, ja pēkšņi viņiem nāksies piecas reizes saņemt sodus par dzinēju limita pārsniegšanu," saka Abitebouls. "Neviens pat nepaceļ acis, ja kaut kas tāds notiek "Toro Rosso", bet "Red Bull" komandā tas radīs lielāku sašutuma vētru, kas, protams, viņus nobremzēs. Tomēr viņiem ir divas vai trīs iespējas sezonas laikā motorus uzlabot, tāpat kā mums."

"Renault" vēl pagājušajā desmitgadē dažas sezonas bija ātrākā komanda "Formulā 1", bet vēlāk ar tās ražotajiem motoriem vairāku gadu garumā čempionātā dominēja "Red Bull".

"Mēs cīnāmies Konstruktoru kausā un zinām, cik lielas sekas šie sodi dod punktu izcīnīšanas ziņā," atzīst Abitebouls. "Savā ziņā "Honda" ir drauds, bet drauds ir arī visi pārējie. Mēs esam pārliecināti par to progresu, ko esam sasnieguši ziemas laikā, tādēļ paredzu, ka draudi no konkurentu puses kļūs arvien mazāki."

Izmantotie resursi:
The Most Complete Formula 1 News Blog! |...

     [+] [-]

, 2019-01-26 17:15, pirms 5 gadiem
Esmu nedaudz piemirsis - cik no 8 DNF Rikjardo bija dēļ Renault dzinējiem? Un cik bija starta vietu sodi?