Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "Uz pjedestāla bija jākāpj Rosbergam, nevis man"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons: "Uz pjedestāla bija jākāpj Rosbergam, nevis man"
Luiss Hamiltons saņem balvu Malaizijas GP
Foto: Digitale/Scanpix

"Mercedes" pilots Luiss Hamiltons uzskata, ka trešo vietu F1 sezonas otrajā posmā Malaizijā bija pelnījis viņa komandas biedrs Niko Rosbergs, kuram tika aizliegta iespēja cīnīties par pjedestālu.

Brīdī, kad vadībā atradās abi "Red Bull" vienības piloti, gabaliņu aiz viņiem brauca "Mercedes" pārstāvji Hamiltons un Rosbergs. Tobrīd ātrāks izskatījās ceturtajā pozīcijā braucošais Rosbergs, kurš vēlējās, lai komanda ļauj viņam apdzīt Hamiltonu, kas savukārt varētu dot iespēju noķert Sebastianu Fetelu un Marku Vēberu. Tomēr "Mercedes" boss Ross Brauns tā vietā lika viņiem abiem taupīt riepas un degvielu, divcīņu aizliedzot.

Uz pjedestāla, šķiet, laimīgs neizskatījās neviens - Fetels neapdomīgi pretojās komandas pavēlei neapdzīt Vēberu, kurš par to nebija sajūsmā, savukārt Hamiltons ne bez komandas pavēļu palīdzības tika pie pirmā pjedestāla "Mercedes" sastāvā.

"Ja godīgi, man šķiet, ka uz pjedestāla vajadzēja stāvēt Niko," pēc balvu pasniegšanas ceremonijas Sepangā teica Hamiltons. "Viņam sacīkstes gaitā bija labāks ātrums. Ļoti centāmies neatpalikt no "Red Bull", bijām tuvu, tomēr patērējām par daudz degvielas. Nebija viegli arī riepas saglabāt labā stāvoklī, sevišķi man. Tāpat jau no sacensību pirmās daļas biju piests taupīt degvielu, kas maksāja daudz laika."

Hamiltons arī atzīst, ka ir gatavs kādreiz atmaksāt Rosbergam par šo gandrīz uzdāvināto trešo vietu: "Viņš ir lielisks komandas biedrs. Es aprunāšos ar komandu un atvainošos. Es jau viņam teicu, ka viņš paveica labu darbu un bija pelnījis atrasties tur, kur stāvēju es. Ja ņem vērā pozīcijas kopvērtējumā, bija tikai loģiski palikt trešajam, taču Niko brauca apķērīgāk par mani un labāk tika galā ar situāciju kā es. Vai ļaušu viņam kādreiz nākotnē sevi apdzīt? Iespējams."

Jau drīz pēc šīs sarunas komanda savā starpā bija izrunājusi notikušo un arī Rosbergs ir pieņēmis notikušo.

Izmantotie resursi:
Eurosport.com - Sports News | Sports Scores |...

  -4 [+] [-]

, 2013-03-25 07:42, pirms 11 gadiem
Nez tad kas viņam liedza pabraukt malā un atlaist gāzes pedāli..? īsāk sakot liekuļošana

  +6 [+] [-]

, 2013-03-25 07:54, pirms 11 gadiem
Monošprice rakstīja: Nez tad kas viņam liedza pabraukt malā un atlaist gāzes pedāli..? īsāk sakot liekuļošana
rakstu izlasi pirms kakā komentos - komanda neļāva apdzīt. līdz ar to komanda neļauj palaist

     [+] [-]

, 2013-03-25 08:05, pirms 11 gadiem
sezonas pirmais skandāls. tikai neliekas ka šīs komandas saņems kādas sankcijas.

  +3 [+] [-]

, 2013-03-25 08:08, pirms 11 gadiem
pūce rakstīja: sezonas pirmais skandāls. tikai neliekas ka šīs komandas saņems kādas sankcijas.
Derētu sodīt Fetelu, vai ne? Viņš taču nepildīja komandas pavēlēs, turklāt tādā "komandas" sporta veidā kā F1! Kauns!

  +1 [+] [-]

, 2013-03-25 08:14, pirms 11 gadiem
pitonsxxl rakstīja: rakstu izlasi pirms kakā komentos - komanda neļāva apdzīt. līdz ar to komanda neļauj palaist
Seko tekstam pirms te pļūti, es atšķirībā no tevis sacīksti esmu redzējis! Neviens neliedza HAMILTONAM pabraukt malā un laist garām, ja jau ROS bija tik ļoti pelnijis, tie teksti kas tagad te nāk ārā ir gluži vienkārša liekuļošana.
Fetels pavēles ignorēja un apdzina, tā ir uzvara, Rosbergs gan savu rīcību var smagi nožēlot..

  +4 [+] [-]

, 2013-03-25 08:26, pirms 11 gadiem
Monošprice rakstīja: Seko tekstam pirms te pļūti, es atšķirībā no tevis sacīksti esmu redzējis! Neviens neliedza HAMILTONAM pabraukt malā un laist garām, ja jau ROS bija tik ļoti pelnijis, tie teksti kas tagad te nāk ārā ir gluži vienkārša liekuļošana.
Fetels pavēles ignorēja un apdzina, tā ir uzvara, Rosbergs gan savu rīcību var smagi nožēlot..
Tas ir F1, piloti cīnās par punktiem. Pēdējos 5-6 gadus čempiona tituls izcīnīts vicečempionu apsteidzot par pāris punktiem.
Nez vai Hamiltons gribētu sezonas beigās pazaudēt titulu Fettelam vai Alonso pa vienu punktu un atcerēties, ka tur tālajā Malaizījā draudzīgi trūkstošos punktus atdevis savam čomam.
Var runāt par to cik F1 piloti (ik īpaši jau lielais trijnieks - Alonso, Fettels, Hamiltons) ir godīgi un pieklājīgi, bet lāga zēni par čempioniem nekļūst. Viņi visi trīs ir asinssūcēji, bet tieši tāpēc viņi ir čempioni un saņem tādas algas.

     [+] [-]

, 2013-03-25 08:27, pirms 11 gadiem
vnk vajadzeja Fetelam pa purnu dot par nekaunību un neklausīšanu, gonka bija skatāma forša.

     [+] [-]

, 2013-03-25 08:29, pirms 11 gadiem
Komandas ir tās kurām būtu jānodur galvas un jāatvainojas pilotiem!!!! Ceru, ka Bernijam ir kas sakāms, komandām par šo sērigo pjedestālu!

  +1 [+] [-]

, 2013-03-25 09:20, pirms 11 gadiem
divas komandas ur mikroklimats iet uz slikto pusi, ja ferrari viens otru slavē tad šiem ir jāsaņemās!

  +1 [+] [-]

, 2013-03-25 11:25, pirms 11 gadiem
dzivis rakstīja: divas komandas ur mikroklimats iet uz slikto pusi, ja ferrari viens otru slavē tad šiem ir jāsaņemās!
Neuztraucies - Meršos gan jau viss būs kārtībā...gan jau agri vai vēlu Rosbergs aizies pa Masas taciņu (un pirmie soļijau veiksmīgi sperti) un būs miers un saticība. Vot ar Vēberu gan varētu būt interesantāk

     [+] [-]

, 2013-03-25 13:00, pirms 11 gadiem
riggin rakstīja: vnk vajadzeja Fetelam pa purnu dot par nekaunību un neklausīšanu, gonka bija skatāma forša.
Jā, skatāma , forša, tai skaitā arī cīņa starp Red Bul pilotiem un Fetela riskantā, bet skaistā Vēbera apdzīšana - tātad , kas parūpējās, lai tā gonka būtu skatāma ?- arī Fetels, kurš riskēja neklausīt komandas pavēlei un gan jau vēlāk dabuja šo to dzirdēt.Man tas čalis arvien vairāk sāk patikt, lai gan viņš ir sīvākais konkurents manam (jau vairāku gadus) favorītam - Alonso.Alonso arī riskēja , diemžēl neveiksmīgi.Boksos taču vajadzēja braukt!!!

     [+] [-]

, 2013-03-25 13:05, pirms 11 gadiem
Un tik drūmas sejas uz pjedestāla - visiem trim !!! es neatceros neatceros redzējusi

     [+] [-]

, 2013-03-25 15:12, pirms 11 gadiem
playthegame rakstīja: Tas ir F1, piloti cīnās par punktiem. Pēdējos 5-6 gadus čempiona tituls izcīnīts vicečempionu apsteidzot par pāris punktiem.
Nez vai Hamiltons gribētu sezonas beigās pazaudēt titulu Fettelam vai Alonso pa vienu punktu un atcerēties, ka tur tālajā Malaizījā draudzīgi trūkstošos punktus atdevis savam čomam.
Var runāt par to cik F1 piloti (ik īpaši jau lielais trijnieks - Alonso, Fettels, Hamiltons) ir godīgi un pieklājīgi, bet lāga zēni par čempioniem nekļūst. Viņi visi trīs ir asinssūcēji, bet tieši tāpēc viņi ir čempioni un saņem tādas algas.
Ko Tu pīpē, izvēloties tieši šo trijnieku kā " Lielu"? Kur tad Kimi un Batons? Vispār F1 ir vairāk kā 1000 aisnssūcēju, ja ieskaita komandu mehāņiķus, inženierus un visus pārējos. Ja kas, tad domāju, ka pat Helmuts Marko izdrāza Fetelu pēc vakardienas.

     [+] [-]

, 2013-03-25 17:23, pirms 11 gadiem
Nejauc publisko pseido nožēlas izrādīšanu ar vakara "dod pieci vecais - tas bija labais"!

xZ rakstīja: Ko Tu pīpē, izvēloties tieši šo trijnieku kā " Lielu"? Kur tad Kimi un Batons? Vispār F1 ir vairāk kā 1000 aisnssūcēju, ja ieskaita komandu mehāņiķus, inženierus un visus pārējos. Ja kas, tad domāju, ka pat Helmuts Marko izdrāza Fetelu pēc vakardienas.

  +1 [+] [-]

, 2013-03-25 18:09, pirms 11 gadiem
Manupraat, jaasoda komandas par tik klaju nejkauniibu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-03-26 00:18, pirms 11 gadiem
Paldies!

sandriņa_f1_bkv rakstīja: Manupraat, jaasoda komandas par tik klaju nejkauniibu