Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leklērs uz vairākiem gadiem pagarina līgumu ar "Ferrari"

Juris Grīns
Juris Grīns

Leklērs uz vairākiem gadiem pagarina līgumu ar "Ferrari"
Šarls Leklērs. Foto: Scuderia Ferrari

Monako pārstāvošais F1 pilots Šarls Leklērs parakstījis jaunu līgumu ar leģendāro "Ferrari" sacīkšu komandu uz vēl vairākām sezonām.

Leklēra pašreizējais līgums ir spēkā līdz šīs sezonas beigām. Lai gan "Ferrari" neatklāj, uz cik ilgu laiku parakstīts jaunais kontrakts, saprotams, ka tas iestiepsies vismaz 2026. gadā, kad sāksies jaunā tehnisko noteikumu ēra.

"Esmu gandarīts, ka vēl vairākas nākamās sezonas varēšu valkāt "Ferrari" kombinezonu," sacīja Leklērs. "Startēt šajā komandā, tas bijis mans sapnis kopš trīs gadu vecuma. Mēdzu skatīties Monako "Grand Prix" no drauga dzīvokļa pie "Ste Devote" līkuma, un vienmēr īpašu uzmanību pievērsu sarkanajām mašīnām. Šī komanda man ir otra ģimene jau kopš 2016. gada, kad pievienojos "Ferrari" pilotu akadēmijai. Kopā esam sasnieguši daudz, pēdējos piecus gadus cīnoties cauri dažādām grūtībām un izdzīvojot prieka brīžus."

F1 čempionātā Leklērs debitēja 2018. gadā "Sauber" sastāvā, bet jau nākamajā sezonā pievienojās "Ferrari". Šajā laikā viņš uzvarējis piecos posmos, guvis 30 pjedestālus un 2022. gadā arī kļuvis par vicečempionu.

Decembra sākumā parādījās neoficiāla informācija, ka Leklērs vienojies par jaunu sadarbības līgumu uz vēl piecām sezonām. Ja tā būtu patiesība, jaunais līgums varētu būt noslēgts līdz 2029. gadam, taču tas nav oficiāli apstiprināts.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv