Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Izputējušas F1 komandas darbiniekiem pēc vairākiem gadiem beidzot izmaksā mazās algas

Juris Grīns
Juris Grīns

Izputējušas F1 komandas darbiniekiem pēc vairākiem gadiem beidzot izmaksā mazās algas
"Caterham" formula avārijas brīdī. Foto: Caterham F1

Vairāk nekā 200 darbinieki no bijušās F1 komandas "Caterham" tikai tagad, vairākus gadus pēc vienības bankrota, saņēmuši neizmaksāto algu daļu, kas gan sastāda visai mazu summu.

Malaiziešu komanda "Caterham" pasaules čempionātā startēja no 2012. gada, bet aizvadīja vien nepilnas trīs sezonas. 2014. gada oktobrī tā uzsāka maksātnespējas procesu un divus posmus izlaida, bet atgriezās uz noslēdzošajām sacīkstēm Abū Dabī pēc tam, kad bija veiksmīgi mēģinājusi savākt tam līdzekļus ar pūļa finansējuma palīdzību. Šajā komandā startēja tādi piloti kā Heiki Kovalainens, Vitālijs Pertrovs, Markuss Ēriksons, Kamui Kobajaši un daži citi.

Jau 2014. gada vasarā aptuveni 40 darbinieki uzsāka tiesu darbus pret darba devējiem, apgalvojot, ka "Caterham" vadība pretlikumīgi samazinājusi algas. Pēc tā gada pēdējām sacīkstēm 230 darbinieki tika atlaisti, bet algas visiem līdz galam tā arī neizmaksāja.

Pēc ilgstošas tiesvedības un komandas resursu iztirgošanas, tikai tagad 216 cilvēkiem beidzot izmaksātas algas, precīzāk - daļa no tiem pienākošās naudas. Maksātnespējas administratori vēsta, ka tie esot ne vairāk kā 920 eiro katram, par pēdējiem četriem mēnešiem, ar atsevišķām piemaksām, kas F1 standartiem, protams, nav daudz. Prasības tiesā no darbiniekiem sastādījušas lielāku summu.

Izmantotie resursi:
The Most Complete Formula 1 News Blog! |...